Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • НПП "Синевир" здобув перше місце у Всеукраїнському конкурсі "До чистих джерел"

НПП "Синевир" здобув перше місце у Всеукраїнському конкурсі "До чистих джерел"

НПП "Синевир" здобув перше місце у Всеукраїнському конкурсі "До чистих джерел"
У 2000 році за ініціативи громадських природоохоронних організацій було започатковано Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел». Він був підтриманий Урядом України і кожного року проводиться...

У 2000 році за ініціативи громадських природоохоронних організацій було започатковано Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел». Він був підтриманий Урядом України і кожного року проводиться Міністерством екології та природних ресурсів України і Всеукраїнською дитячою спілкою «Екологічна варта». Конкурс ставить за мету залучити широкі верстви населення до практичних природоохоронних дій, спрямованих на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України, їх раціональне використання та підвищення рівня екологічної і правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом розвитку громадських екологічних ініціатив.

ВІДЕО ДНЯ

Передусім, конкурс спрямований на проведення комплексу робіт з відновлення та впорядкування водних об’єктів, очистку і догляд прибережних захисних смуг річок, створення та утримання об’єктів природно-заповідного фонду для збереження біорізноманіття на берегах річок тощо.

У 2012 році на конкурс подано понад 300 робіт з усіх областей України, серед яких Закарпаття гідно презентував Національний природний парк «Синевир». За подану на екологічні змагання роботу «Збережемо чистоту Синевирських джерел» ця природно-заповідна установа здобула перше місце у номінації «Колективи земле- і водокористувачів». До речі, у згаданому конкурсі НПП «Синевир» посідає першість уже два роки поспіль.

Реклама

Нагородження переможців відбулося 24 квітня під час X ювілейного Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України», для участі у якому НПП «Синевир» відрядив свою делегацію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно