Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті вшанували пам’ять видатного Олександра Духновича

У Хусті вшанували пам’ять видатного Олександра Духновича
Вчора, 24 квітня у місті над Тисою вшанували видатного сина свого народу – Олександра Духновича. Серед багатьох імен закарпатців, котрі гідні людської пам’яті, по-особливому шанується постать...

Вчора, 24 квітня у місті над Тисою вшанували видатного сина свого народу – Олександра Духновича. Серед багатьох імен закарпатців, котрі гідні людської пам’яті, по-особливому шанується постать Олександра Духновича. Він у когорті таких славних синів народу, як Василь Довгович, Олександр Маркуш, Василь Гренджа-Донський, Адальберт Ерделі та багато інших видатних постатей, які своїм талантом та самовідданою працею прославляли рідний край на карті великого світу духовної культури.

ВІДЕО ДНЯ

Усе своє життя, енергію і талант Олександр Духнович віддав рідному Закарпаттю. Його ім’я пов’язане з букварем, який було видано народною материнською мовою «Книжице читальна для начинающих», він автор низки підручників та посібників які і сьогодні мають значну історичну, педагогічну і науково-пізнавальну цінність.

Своєю самовідданою працею заслужив на визнання та добру пам’ять.

Реклама

З нагоди 210 річниці від дня народження видатного сина карпатської землі, у Хусті, біля пам’ятника-погруддя Олександру Духновичу зібралися вдячні нащадки, щоб вшанувати видатного земляка. Серед них і міський голова Володимир Кащук. «Кожен народ повинен знати своє минуле, а в ньому і видатних постатей, що вболівали за відродження краю. У когорті таких і Олександр Духнович. Його постать невіддільна від Закарпаття і пов’язана не лише з життям, творчістю, але і тими здобутками, які залишив по собі невтомний дослідник життя народу та його творчості», наголосив міський голова Володимир Кащук.

Хустська міська рада

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно