Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська влада вигнала на вулицю Закарпатську обласну стоматологію (ВІДЕО)

Ужгородська влада вигнала на вулицю Закарпатську обласну стоматологію (ВІДЕО)

Ужгородська влада вигнала на вулицю Закарпатську обласну стоматологію (ВІДЕО)
Ужгородська влада вигнала на вулицю Закарпатську обласну стоматологію. Лікарі та пацієнти - у розпачі. Дантисти не знають, куди їм подітися, а люди бідкаються, що лікувати зуби в приватних кабінетах...

Ужгородська влада вигнала на вулицю Закарпатську обласну стоматологію. Лікарі та пацієнти - у розпачі. Дантисти не знають, куди їм подітися, а люди бідкаються, що лікувати зуби в приватних кабінетах їм дорого.

ВІДЕО ДНЯ

«Якщо йти до приватного лікаря – то моєї пенсії взагалі ні на що не вистачить. Хіба лише одного зуба вирвати, і на тому кінець», - жаліється житель міста Ужгород Іван Фединець.

Будівля належить місту, а лікарня підпорядковується області, тому орендувала приміщення 26 років. І от міські посадовці не захотіли подовжити договір оренди. Мовляв, будівлю жодного разу не ремонтували.

Реклама

Та чиновники не подумали про людей. Щодня 39 працівників тут приймали по 100 пацієнтів. Третина з них – із навколишніх сіл. У поліклініці працювали 3 з 9 наявних в області лікарі-ортодонти. Де тепер лікуватимуть маленьких пацієнтів з усього Закарпаття – не знають.

«Не в кожному районі такі спеціалісти є. І люди змушені приїжджати в Ужгород саме в нашу поліклініку, щоб отримати цю допомогу», - пояснює лікар-ортодонт Тарас Особа.

Реклама

У мерії кажуть: 350 квадратних метрів поліклініка орендувала лише за 700 гривень на місяць. Тепер приміщення капітально відремонтують і здадуть в оренду приватним стоматологам - значно дорожче.

«Дуже багато є фахівців, стоматологів, які викуповують приміщення за свої кошти і надають платні послуги. А зачепитися за безкоштовні, практично безкоштовні, приміщення і отримувати прибутки - я вважаю пройшло це», - каже міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов.

У поліклініці запевняють: дві третини пацієнтів лікували безкоштовно. Це, здебільшого, діти, пенсіонери та соціально незахищені. Щоб їх приймати й надалі, медики тимчасово тулитимуться в кабінетах інших лікарень. Якщо ж прихистку не знайдуть - обіцяють страйкувати.

Реклама

Світлана Ковбиця, «ФАКТИ»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно