Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іршавські правоохоронці затримали браконьєрів

Іршавські правоохоронці затримали браконьєрів
Оперуповноважений карного розшуку Іршавського райвідділу міліції старший лейтенант Юрій Саварин опівночі отримав інформацію про те, що невідомі особи незаконно ловлять рибу в річці Боржава, яка...

Оперуповноважений карного розшуку Іршавського райвідділу міліції старший лейтенант Юрій Саварин опівночі отримав інформацію про те, що невідомі особи незаконно ловлять рибу в річці Боржава, яка протікає через село Кушниця.

ВІДЕО ДНЯ

Про факт браконьєрства він повідомив чергового райвідділу, який направив на місце пригоди слідчо-оперативну групу та старшого інспектора дозвільної системи капітана міліції Богдана Ороса. Правоохоронці затримали браконьєрів і вилучили у них сітку, якою ті перекрили річку, та саморобний предмет для глушіння риби.

Затримані стали запевняти, що вони тільки на вудочку ловили рибу, а спецзнаряддя для браконьєрства взяли з собою випадково...

Реклама

Як розповів слідчий Віктор Газдик, затримані браконьєри є мешканцями Свалявського району, а в Кушницю з спеціальним знаряддям для відлову риби вони приїхали на власному мікроавтобусі. Даний факт занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводиться дослідча перевірка.

Факт браконьєрства правоохоронцями було виявлено і у селі Дунковиця на водоймищі, де громадяни із забороненими сітками-путанками виловлювали рибу. Браконьєри наловили понад дев′яносто карасів, чим спричинили матеріальних збитків майже на 1000 грн. По даному факту також проводиться дослідча перевірка.

Реклама

Заступник начальника Іршавського районного відділу підполковник міліції Федір Петер звертається з попередженням до всіх, хто ще тільки збирається незаконним шляхом смакувати рибою: перед тим, як зробити цей крок, добре подумайте про наслідки!

Ст.249 Кримінального кодексу України (Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) і ст.250 Кримінального кодексу України (Проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів) передбачають покарання аж до позбавлення волі на строк до трьох років. Стаття 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення ( Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) передбачає відповідальність у вигляді штрафу і вилучення знаряддя риболовлі й усього незаконного вилову.

Хоч працівники міліції та працівники УТМР кожного року попереджають громадян про неприпустимість рибальства під час нересту риби, кількість порушників не змінюється. Занадто велика спокуса отримати дармову рибку…

Реклама

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно