Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді "Карпатські кольори" з Верховини заграли всіма барвами веселки

В Ужгороді "Карпатські кольори" з Верховини заграли всіма барвами веселки

В Ужгороді "Карпатські кольори" з Верховини заграли всіма барвами веселки
У вівторок, 16 квітня в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбулося урочисте відкриття виставки творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва Спілки художників...

У вівторок, 16 квітня в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбулося урочисте відкриття виставки творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва Спілки художників «Карпатські кольори».

ВІДЕО ДНЯ

Цього разу свої роботи на суд глядачів представили митці творчого об’єднання на чолі з досвідченим майстром пензля із Синевира Василем Шиндрою, що зареєстроване у Міжгірському районі. А це – Михайло Кінч, Василь Сенько, Іван Вегеш, Володимир Глеба, Іван Шпілька та інші.

Засвідчити свою прихильність та повагу оригінальним майстрам пензля з Верховини прийшли представники обласної та міської влади, депутати, знані художники краю, молодь та щирі поціновувачі мистецтва.

Реклама

У своїх промовах вони наголошували, що виставлені полотна – чудові, живописні. Їх знають як на теренах Срібної Землі, так близького і далекого зарубіжжя. Вони гідно продовжують традиції закарпатського живопису.

Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло наголосив, що йому особливо приємно вітати митці з рідної Верховини з такою прекрасною подією – відкриттям виставки в обласному центрі, на яку поціновувачі правдивого письма зачекалися. «На перший погляд, Ваше творче об’єднання можна сприймати як художню лігу місцевого рівня. Однак коли вдивляєшся у ваші доробки, то переконуєшся: ви своїми талантами аніскільки не поступаєтесь колегам, прикликаним бути центром інтересів мистецьких рухів краю. Ви – художники, що навчились стати однією плоттю з природою, увійти в неї так, що вона стає неосяжним джерелом творчої енергії. Ви – сильні, талановиті, самобутні та оригінальні творці. Маєте дар бачити і втілювати найпрекрасніше на полотні. Ви ті, кому судилось відтворювати мовою пензля та фарб красу унікальної Верховини для прийдешніх поколінь», – наголосив Андрій Андрійович.

Реклама

На завершення побажав майстрам пензля здійснення усіх заповітних мрій, нових творчих успіхів, щедрої мистецької вдачі, стрімких духовних злетів і, звичайно, ще багато яскравих, барвистих полотен на радість усім нам!

Інші виступаючі підкреслювали, що художники «Карпатських кольорів» працюють творчо, натхненно. Їхні твори відображають їх індивідуальність. А для художника головне вірити у свій талант, працювати і розкривати теми від внутрішніх і зовнішніх мотивів. Адже “без ідей нема високого, тому всі фарби, світло і інше повинні бути підпорядковані змісту в серйозній картині” – писав видатний художник педагог П. Честяков.

Гості та запрошені дарували іменинникам квіти, теплі усмішки та щирі побажання на завтрашній день. Виставка триватиме до 28 квітня.

Реклама

Фото: Т. КашубаПрес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно