Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Експерти встановили, що вартість затриманого чопськими митниками медпрепарату склала 631 тисячу гривень

Експерти встановили, що вартість затриманого чопськими митниками медпрепарату склала 631 тисячу гривень

Експерти встановили, що вартість затриманого чопськими митниками медпрепарату склала 631 тисячу гривень
Сьогодні, 15 квітня, спеціалісти Ужгородської служби з експертного забезпечення митних органів надали остаточну оцінку нещодавно затриманому на українсько-угорському кордоні медпрепарата «Betaferon...

Сьогодні, 15 квітня, спеціалісти Ужгородської служби з експертного забезпечення митних органів надали остаточну оцінку нещодавно затриманому на українсько-угорському кордоні медпрепарата «Betaferon 250 microgramos/ml» торгової марки “BAYER” – 631 тисяча гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, повертаючись з Іспанії до України через пункт пропуску «Тиса», наш співвітчизник вирішив не декларувати дорогий медичний препарат та зекономити на митних платежах понад 100 тисяч гривень. Це при тому, що він не вперше перетинає кордон та добре обізнаний про дозволену законодавством вартість товарів при ввезенні на територію України – до 500 євро.

При перевірці вантажного відсіку мікроавтобуса, який належав тернопільчанину, інспектори виявили серед його особистих речей п’ять картонних коробок з 75 упаковками медпрепарату іноземного виробництва «Betaferon 250 microgramos/ml» у наборі: флакони скляні в комплекті з розчинником (шприц), адаптер із іглою для флакона і спиртові салфетки німецького виробництва. Не задекларовані лікарські засоби шофер перевозив на прохання малознайомої йому людини до Кам’янець-Подільського за винагороду.

Реклама

Чопські митники склали відносно недобросовісного водія протокол за статтею 472 Митного кодексу України за не декларування товарів, які підлягають обов’язковому оподаткуванню. Крім цього, в українця були відсутні дозвільні документи на право ввезення даних ліків (реєстраційне свідоцтво). Медпрепарати, за які чоловік мав би сплатити близько 130 тисяч гривень митних платежів, вилучено до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно