Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбулися регіональні навчання із захисту біженців для представників трьох областей (ФОТО)

В Ужгороді відбулися регіональні навчання із захисту біженців для представників трьох областей (ФОТО)

В Ужгороді відбулися регіональні навчання із захисту біженців для представників трьох областей (ФОТО)
9-10 квітня 2013 року в Ужгороді відбувся регіональний тренінг із захисту біженців. Подія була організована Регіональним представництвом Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Захід...

9-10 квітня 2013 року в Ужгороді відбувся регіональний тренінг із захисту біженців. Подія була організована Регіональним представництвом Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Захід пройшов у рамках Регіональної програми захисту, яка впроваджуєтьсяв Україні, Білорусі та Молдові та фінансується Європейським Союзом.

ВІДЕО ДНЯ

На два дні до Ужгорода приїхали 40 представників Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей - Державної прикордонної та Міграційної служби України, а також новостворених центрів із надання безоплатної правової допомоги.

Як підкреслив Ігор Михайлишин, начальник Головного управління Державної міграційної служби у Закарпатській області, співпраця з УВКБ ООН є дуже важливою для України та регіону. «Така співпраця і проведення навчальних заходів у регіоні стануть вагомим внеском у розбудову української міграційної та прикордонної службі допоможуть покращити становище людей, які потребують міжнародного захисту» , - зазначив Ігор Михайлишин.

Реклама

Програму тренінгу було розроблено на основі навчального посібнику УВКБ ООН із захисту біженців для європейських прикордонних служб. Учасники розглянули широке коло питань - від нормативно-правової бази захисту біженців до особливостей міграції у Європі.

Окрім експертів УВКБ ООН, до дискусії приєднались представники Державної прикордонної служби. Вони зосередились на потребах у захисті в змішаних міграційних потоках і питаннях етики у спілкуванні у на кордоні. Також програма тренінгу передбачала ознайомлення зізмінами у національному законодавстві України щодо захисту біженців, яке провели юристи з громадських організацій «NEEKA» (Мукачево) та «Служба соціальної допомоги» (Харків).

Реклама

«Такі заходи потрібні не лише для більш ефективної роботи прикордонних та міграційних служб у задоволенні потреб біженців і шукачів притулку, а й слугують платформою для обговорення та встановлення зв’язків між організаціями", - зазначив АрменЄдгарян, радник з правових питань Агенції ООН у справах біженців.

В Ужгороді відбулися регіональні навчання із захисту біженців для представників трьох областей (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно