Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Іршаві молодь долучається до озеленення міста

В Іршаві молодь долучається до озеленення міста
У рамках місячника з благоустрою, озеленення та санітарної очистки м.Іршава, на минулому тижні у всіх трьох школах міста відбулося тематичне заняття. Уже другий рік поспіль міськвиконкомом та...

У рамках місячника з благоустрою, озеленення та санітарної очистки м.Іршава, на минулому тижні у всіх трьох школах міста відбулося тематичне заняття.

ВІДЕО ДНЯ

Уже другий рік поспіль міськвиконкомом та Молодіжною радою ініціюються подібні зустрічі. Головною метою таких бесід є: привернути увагу школярів та активізувати роботу по дотриманню чистоти у місті, акцентувати увагу на негативних наслідках надмірного засмічення вулиць, лісів, прибережних смуг, русел річок тощо.

На зустрічі міський голова представив школярам відеоматеріал «Любіть своє рідне місто».

Реклама

Він наголосив на тому, що подібні бесіди повинні стати традиційними та мають підсилювати співпрацю між учнями та міською радою в напрямку збереження історичних пам’яток, спільної роботи над розробкою ескізних пропозицій по реконструкції деяких об’єктів у місті, а також дотримання порядку та чистоти у Іршаві.

Також Степан Бобик коротко розповів про роботи, що заплановані на найближчий час. Серед них: ремонт більше десятка бічних доріг, реконструкція тротуарів, посадка дерев, прокладання каналізаційних мереж, капремонт дахів багатоповерхівок, проектування парку біля Свято-Іллівської церкви тощо.

Реклама

Але кожен учень має зрозуміти, що все це робиться для мешканців міста і матиме результат тоді, коли наші вулиці будуть чистими, а на тротуарах під ногами не валятимуться пляшки і папірці; коли діти ще із дитячого садочка носитимуть у серці любов до свого міста, а найголовніше – поважатимуть та цінуватимуть те, що зроблено для них. «Бо чисто не там, де прибирають, а там – де не смітять», підсумував мер.

З ініціативи членів Молодіжної ради на зустріч також було запрошено начальника Іршавського комунального підприємства по водопостачанню і водовідведенню Віктора Гелетея. Він підкреслив, що проблема забезпечення населення якісною питною водою з кожним роком ускладнюється, стає більш гострою, загалом по всій країні. Склалася ситуація, коли практично всі поверхневі, а в окремих регіонах і підземні води, за рівнем забруднення не відповідають вимогам стандарту до джерел водопостачання. Питна вода стає активним чинником шкідливого впливу на здоров’я і першопричиною виникнення багатьох небезпечних масових інфекційних захворювань. Також наслідком недбалого ставлення до водоймищ є різні стихійні лиха – повені і природні катаклізми. Тож Віктор Васильович завершуючи виступ сказав, – «Всі ми повинні бути європейцями не лише географічно, а маємо докорінно змінити свою свідомість. І, в першу чергу, заради себе».

Ще одним гостем в міських школах був голова районної організації Українського товариства мисливців і рибалок Василь Павлище. Першочергово він підмітив, що подібні зустрічі – це перший крок до покращення екологічної ситуації у цілому районі і такі бесіди повинні відбутися у кожній школі Іршавщини. Ми живемо в такому місті, де є унікальні природні середовища, виняткової краси лісові території та феноменальні праліси карпатських гір. Флора і фауна Національного природного парку «Зачарований краю» (площа 6101 гектар) і справді чарівна. Втім, приголомшує безвідповідальність та абсолютно недбале ставлення до тих природних скарбів, які в нас є. Приміром, заворожує погляд невеликий дзеркально чистий струмок, що дзюркоче високо в горах і є початком нашої Іршавки, а в місті, на жаль, часто доводиться бридливо відвертати голову від захаращеної всяким мотлохом річки. І це реальність. Подароване Богом ми бездумно нівечимо, бо від того сміття, яким часто переповнені ліси, помирають і тварини.

Реклама

Загалом, ми повинні усвідомити, що людина є лише частинкою природи. І обов’язок кожного – збереження природних цінностей. Бо лише в тому випадку ми маємо майбутнє. Збереження природного середовища не вимагає особливих зусиль, все має початися із усвідомлення того, що ми громадяни свого міста і маємо бути його патріотами, покращувати його вигляд та самостійно створювати умови для комфорту і затишку.

Іршавська міська рада

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно