Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські роми візьмуть участь у Міжнародному Конгресі

Закарпатські роми візьмуть участь у Міжнародному Конгресі
Лідери ромських общин з 35 європейських країн, Америки, Австралії та Індіїї братимуть участь у Міжнародному Конгресі Ромів, який проходить у румунському місті Сібіу 8 квітня. Мету зібрання...

Лідери ромських общин з 35 європейських країн, Америки, Австралії та Індіїї братимуть участь у Міжнародному Конгресі Ромів, який проходить у румунському місті Сібіу 8 квітня.

ВІДЕО ДНЯ

Мету зібрання напередодні конгресу сформулював віце-президентом Міжнародної організації ромів Флорін Чіоаба: "Цей з'їзд проходить в період великих труднощів через які проходить ромська меншина,яка є жертвою дискримінації та маргіналізації. Ми намагаємося на цьому з'їзд, висловити попередження європейським організаціям, щоб вони припинили дискримінацію щодо циган. Ми спробуємо знайти вирішення соціальних проблем циган у світі ". За словами пана Чіоаби, у заході візьмуть участь близько 250 осіб, 150 з яких - гості з різних країн, у тому числі - і з України, Закарпаття. Зокрема, найзахідніший регіон представлятимуть: ромські товариства – Аладар Адам, а молодіжні організації – Мирослав Горват.

Буквально напередодні конгресу представники цієї нацменшини зібралися у старовинному місті Сібіу на урочистий марш у пам’ять жертв голокосту ромів. "Ми згадуємо тих, хто був катований у таборах, де загинуло більше мільйона ромів, і мирним маршем протестуємо проти маргіналізації циган", - сказав король Флорін Чіоаба. До цієї події була виготовлена спеціальна лялька Луліка, яка втілює в собі риси ромської жінки. Сотні її екземплярів разом із квітами учасники маршу опустили у воду місцевої річки, аби вона понесла Європою ромське вітання.

Реклама

Учасники конгресу ознайомляться з фотовиставкою, візьмуть участь у презентації нових видань про ромів світу, їх традиційні ремесла . З’їзд закінчить свою роботу феєрверком виступів танцювальних ромських ансамблів з усієї Європи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно