Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура: за минулий рік кількість тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилась на 52%

Прокуратура: за минулий рік кількість тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилась на 52%

Прокуратура: за минулий рік кількість тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилась на 52%
Вчора, 4 квітня, в прокуратурі міста Ужгорода відбулася міжвідомча нарада за участі керівників правоохоронних та інших уповноважених державних органів влади, а також представників органів місцевого...

Вчора, 4 квітня, в прокуратурі міста Ужгорода відбулася міжвідомча нарада за участі керівників правоохоронних та інших уповноважених державних органів влади, а також представників органів місцевого самоврядування, на якій йшлося про стан злочинності, правопорушень та дотримання законодавства, спрямованого на захист майнових та житлових прав дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Відкриваючи нараду, прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк зазначив, що для забезпечення дотримання законодавства у сфері захисту майнових та житлових прав дітей потрібен зосереджений, активний та ретельний підхід представництв усіх правоохоронних відомств, адже факт збільшення дитячої злочинності непокоїть.

Так, порівняно з 2011 р., злочинність серед неповнолітніх у 2012 р. зросла на 20%. Кількість тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилася на 52 %. За 3 місяці 2013 року у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 7 кримінальних проваджень, де правопорушення вчинені неповнолітніми особами, або за їх участі. Найчастіше малолітні скоюють крадіжки (ст. 185 КК України) з корисливих мотивів, через нестачу коштів на харчування або необхідні речі.

Реклама

Скрутний матеріальний стан призводить до збільшення кількості крадіжок серед малолітніх. У свою чергу, причиною важкого матеріального стану часто є ухилення одного з батьків від сплати аліментів.

Прокурор міста Ужгорода наголосив на недостатній роботі правоохоронних органів з родинами, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Згідно зі статистикою, 19 громадян, у яких на вихованні є діти, відбувають покарання, при цьому, не зрозуміло, в якому оточенні та в яких умовах перебувають неповнолітні.

Реклама

Не менш болючою проблемою є те, що станом на сьогоднішній день 53 громадян, у тому числі у яких є діти, перебувають на обліку в тубдиспансері з відкритою формою туберкульозу. Таким чином, потрібно ефективно вирішувати питання тимчасового вилучення дітей з таких родин або примусового лікування хворих батьків.

Прес - служба прокуратури міста Ужгорода

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно