Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Влада створить усі умови для повноцінного виховання дітей з особливими потребами у сім’ях

Влада створить усі умови для повноцінного виховання дітей з особливими потребами у сім’ях

Влада створить усі умови для повноцінного виховання дітей з особливими потребами у сім’ях
На початку березня стало відомо про нові соціальні Президента України Віктора Януковича. Цього разу торкнуться вони наймолодших жителів нашої держави, а саме дітей з обмеженими фізичними...

На початку березня стало відомо про нові соціальні Президента України Віктора Януковича. Цього разу торкнуться вони наймолодших жителів нашої держави, а саме дітей з обмеженими фізичними можливостями. Нині Уряд уже розпочав реалізацію передбачених відповідними програмами заходів.

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті сьогодні проживає близько п’яти з половиною тисяч діток з особливими потребами. Виховуються вони як у сім’ях, так і в спеціальних навчальних та медичних закладах інтернатного типу.

- Наше завдання нині – створити всі умови, перш за все, для того, щоб батьки не відмовлялися від своїх дітей та виховували їх у сім’ях, а не віддавали до інтернатів та сиротинців, - наголосив заступник голови Закарпатської ОДА, член фракції Партії регіонів у Закарпатській обласній раді Михайло Попович. - Зрозуміло, що виховання дитини з особливими потребами вимагає й особливих жертв. Перш за все, з боку батьків. А тому Президент України та Уряд поставили перед собою та перед нами задачу максимально полегшити батькам це завдання та зробити виховання та, звісно ж, лікування цих дітей максимально легким, комфортним та доступним.

Реклама

Саме з цією метою Уряд України вже розпочав роботу над дорученням Президента по збільшенню державної підтримки дітей з обмеженими фізичними можливостями, які знаходяться під опікою або на піклуванні. У середині березня Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким пропонується збільшити розмір соцдопомоги для дітей з особливими потребами, які виховуються в прийомних сім'ях, з двох до трьох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку. В результаті держвиплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з інвалідністю (а таких в Україні понад 1,6 тисяч) зростуть на 37-46% або близько 900 грн на місяць, досягнувши 2838 грн і 3314 грн для відповідних вікових категорій . Крім того, у 2013 році планується підвищити грошову допомогу по догляду за дитиною з найважчим ступенем інвалідності у 1,5 рази - з 486 грн до 729 грн (на дітей до 6 років) і з 605 грн до 907 грн (на дітей старше 6 років). Таке підвищення торкнеться близько 15 тис. дітей по всій країні.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно