Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для виконання програми "Доступне житло" на Закарпатті залучатимуть нових забудовників

Для виконання програми "Доступне житло" на Закарпатті залучатимуть нових забудовників

Для виконання програми "Доступне житло" на Закарпатті залучатимуть нових забудовників
Про це йшлося у четвер, 28 березня, під час засідання круглого столу щодо реалізації в області програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян. Засідання...

Про це йшлося у четвер, 28 березня, під час засідання круглого столу щодо реалізації в області програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян. Засідання пройшло під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Ігоря Свища.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла Галина Дудчук, директор Закарпатського регіонального управління «Державного фонду сприяння молодіжному будівництву», більшість із будинків, які сьогодні беруть участь у програмі «Доступне житло», почали зводити ще у 2008-2009 роках. Тоді більшість проектів готувалися під великі дво- та трикімнатні квартири. Однак сьогодні попит на житло із великою площею впав. Натомість закарпатці частіше цікавляться квартирами на одну-дві кімнати. Відтак, у цьому році на Закарпатті для виконання програми «Доступне житло» залучатимуть нових забудовників, котрі зможуть забезпечити закарпатців відповідними квартирами.

Ще одна серйозна перешкода, яка не дозволяє активізувати роботу Програми в області полягає в тому, що банки, котрі видають кредити, не погоджуються укладати із позичальниками договори на умовах поруки (до прикладу, молодій сім’ї із недостатнім рівнем доходів придбати житло допомагають батьки). Банки сьогодні не ризикують укладати такі угоди, а тому деякі закарпатці втрачають можливість придбати житло.

Реклама

- Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб зацікавити банки стати більш лояльними до своїх потенційних клієнтів, - заявив на засіданні круглого столу Ігор Свищо. - Звичайно, договори поруки можуть бути ризикованими для фінансових установ, однак чимало молодих сімей нині розраховують саме на такі умови кредитування. І ми повинні їх у цьому підтримати та допомогти налагодити відповідну співпрацю між банками та жителями області.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно