Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Виноградівщині зграя вовків до смерті налякала ціле село

На Виноградівщині зграя вовків до смерті налякала ціле село
Тої ночі минулого тижня вся Дубовинка була стривожена: з боку Румунії, перетнувши кордон, прийшла зграя вовків. Скільки було їх, розгледіти в темноті було важко, очевидці стверджують – не менше...

Тої ночі минулого тижня вся Дубовинка була стривожена: з боку Румунії, перетнувши кордон, прийшла зграя вовків.

ВІДЕО ДНЯ

Скільки було їх, розгледіти в темноті було важко, очевидці стверджують – не менше 4-5. Чи то хижаки гналися за здобиччю, чи їх голод сюди завів – невідомо. Інформацію про те, що зубасті прийшли так близько до населеного пункту підтвердив місцевий мешканець Іван Лемак, котрий на власні очі їх бачив.

Десь опівночі в селі переполохалися, потім поховалися в будки та закутки собаки, бо вовчий «візит» нагнав на них великого страху. Щовечора Іван випускає коней (має 4-ох гривастих) у кінець городів, а вранці забирає. Та вони не квапляться йти за господарем, бо знають, що доведеться цілий день працювати.

Реклама

«Але в ту злощасну ніч коні так перелякалися, – розповів чоловік, – що весь город мені затоптали. Коли ж увірвалися у стайню, думав розвалять її вщент. Я вийшов, посвітив довкола ліхтарем і коли побачив тих вовків, сам не знаю як опинився у хаті – так перелякався. Від собачого гавкоту всі люди прокинулися, повмикали світло. Собаки безперестанку гавкали, а сірі ще довго кружляли навколо села.

Напевно, дуже вже голодні були, якщо лиш під ранок забралися геть, залишивши купу слідів і запах, який відчували сільські собаки. Так вперше в житті довелося зустрітися з вовками». Хто-зна, можливо непрохані гості ще раз «завітають» до нас. Але навіть старожили не пригадують такого випадку, щоб вовки з’явилися далеко від лісу. Це тільки в гірських селах Міжгірського або Тячівського районів вони так близько до хат можуть підходити. А щоб на рівнині та ще й у Королівському кущі – це вперше. Тепер Іван каже, що добре подумає випускати коней, чи ні? «А то може так статися, що від них вмить можуть залишитися, як в тій казці, «лише ріжки та ніжки», – сміється чоловік.

Реклама

Іван Козак

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно