Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські спортсмени посіли 2-е місце серед юніорок і 3-е – серед юнаків на чемпіонаті України з пауерліфтингу (ФОТО)

Закарпатські спортсмени посіли 2-е місце серед юніорок і 3-е – серед юнаків на чемпіонаті України з пауерліфтингу (ФОТО)

Закарпатські спортсмени посіли 2-е місце серед юніорок і 3-е – серед юнаків на чемпіонаті України з пауерліфтингу (ФОТО)
У місті Бориславі пройшов чемпіонат України з пауерліфтингу в жимі лежачи серед різних вікових груп, в якому взяли участь восьмеро закарпатських силачів. У змаганнях серед молоді до 23-х років...

У місті Бориславі пройшов чемпіонат України з пауерліфтингу в жимі лежачи серед різних вікових груп, в якому взяли участь восьмеро закарпатських силачів.

ВІДЕО ДНЯ

У змаганнях серед молоді до 23-х років найуспішніше виступила багаторазова чемпіонка і рекордсменка України, студентка УжНУ Єлизавета Бан. Ужгородська спортсменка впевнено перемогла у ваговій категорії до 52 кг і, крім золотої медалі чемпіонки, виборола також кубок за абсолютну першість, так як жодна, навіть набагато важча учасниця не змогла підняти більшу за неї вагу. У цій же віковій групі у категорії до 59 кг перемогу з юніорським рекордом країни 150,5 кг здобув титулований мукачівець Олександр Лийвой, який таким чином відзначав своє повернення на великий поміст після трьохрічної перерви, а у вазі до 74 кг з результатом 207,5 кг, що на 10 кг перевищує результат майстра спорту, вперше чемпіоном України серед юніорів став студент УжНУ Євген Криса.

У змаганнях серед юнаків до 18-ти років чемпіоном у ваговій категорії до 120 кг і абсолютним переможцем став дебютант всеукраїнського помосту Федір Лемак з Виноградівського району, який встановив юнацький рекорд країни, піднявши 220,5 кг. Бронзову юнацьку нагороду у категорії до 83 кг здобув Андріан Бабиченко з Мукачева, а четверте місце посів його земляк Василь Діус.

Реклама

Серед чоловіків кращі для себе результати показали мукачівець Юрій Миголинець і ужгородець Олександр Шляхта, котрі посіли відповідно 8-е і 9-е місця й принесли команді залікові очки. Шкода лише, що за регламентом змагань молодші спортсмени мали право брати участь лише в одній віковій групі, адже Єлизавета Бан і Євген Криса могли боротись за найвищі нагороди й серед дорослих.

У командній боротьбі збірна Закарпаття посіла 2-е місце серед юніорок і 3-е – серед юнаків, а УжНУ посів перше місце з-поміж спортивних клубів України у змаганнях юніорок.

Реклама
Закарпатські спортсмени посіли 2-е місце серед юніорок і 3-е – серед юнаків на чемпіонаті України з пауерліфтингу (ФОТО) – 01
Реклама

За підсумками турніру Єлизавета Бан, Євген Криса (тренер обох Андрій Федорішко) і Федір Лемак (тренери Михайло Рошко, Павло Зайцев) потрапили до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті світу, що пройде наприкінці травня у Литві.

Андрій Федорішко, голова Федерації пауерліфтингу Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно