Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Синевирському перевалі можуть впасти підпірні стінки (ВІДЕО)

На Синевирському перевалі можуть впасти підпірні стінки (ВІДЕО)

На Синевирському перевалі можуть впасти підпірні стінки (ВІДЕО)
Впадуть чи не впадуть підпірні стінки на Синевирському перевалі – справа часу. Відтоді, як частина дороги з підпірною стінкою зсунулася, пройшло вже більше року, а проблемну ділянку так і не...

Впадуть чи не впадуть підпірні стінки на Синевирському перевалі – справа часу. Відтоді, як частина дороги з підпірною стінкою зсунулася, пройшло вже більше року, а проблемну ділянку так і не відновили. Подібний сценарій чекає і на інші ділянки цього перевалу, де захисні бетонні опори давно зруйновані і не виконують свою основну функцію, а їх ремонтом ніхто не займається.

ВІДЕО ДНЯ

Загальна протяжність автомобільних доріг у Міжгірському районі складає понад 190 кілометрів. З них близько 20-ти кілометрів припадає на гірські перевали, роль яких для транспортного сполучення важко переоцінити. Саме дорога та захисні бар’єри на перевалах – головний біль для районної влади.

Катастрофічний стан асфальтного покриття на Синевирському перевалі – менша з проблем, адже з року в рік ямкові ремонти все-таки проводять. Чого не можна сказати про стан захисних стінок, які вберігають цілісність транспортного сполучення між населеними пунктами на гірських схилах.

Реклама

Бетонні конструкції, які за всіма технічними нормами повинні бути нахилені в бік гори, зараз нахилилися в протилежний бік. Місцями, а таких місць багато, бетон потріскався, а частини опорної конструкції зсуваються на дорогу. Більшість захисних стінок втратили свою цілісність та опору, тому в будь-який момент можуть впасти на проїжджу частину. Поважний вік захисних стінок, а також екстремальні умови в горах можуть призвести до зсуву значної частини дорожнього полотна і трагічних наслідків, яких досі тільки дивом вдавалося уникнути.

Виправити проблему може ремонт захисних стінок, який тут з 70-их років ні разу не проводили. Жодне з клопотань районної ради до обласної служби автомобільних доріг та до облдержадміністрації, як каже голова Міжгірської райради Іван Ярема не взяли до уваги, а ремонт понищеної ділянки дороги та підпірних конструкцій так і не розпочали. Зволікання відповідних служб та органів влади в кінцевому результаті може закінчитися трагічно для простих автовласників, які опиняться на перевалі не в той час і не в тому місці.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно