Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Говерла" - "Дніпро": Зозуля поставив "хрест" на ілюзіях закарпатців

"Говерла" - "Дніпро": Зозуля поставив "хрест" на ілюзіях закарпатців

"Говерла" - "Дніпро": Зозуля поставив "хрест" на ілюзіях закарпатців
Закарпатці завдали клопоту фаворитам, але очок здобути все ж не змогли. На важкому полі ужгородського "Авангарду" сьогодні зустрічалися команди, що розташовуються на других рядках протилежних...

Закарпатці завдали клопоту фаворитам, але очок здобути все ж не змогли.

ВІДЕО ДНЯ

На важкому полі ужгородського "Авангарду" сьогодні зустрічалися команди, що розташовуються на других рядках протилежних полюсів таблиці. Відповідно, й очки були надзвичайно потрібні обом суперникам: "Говерлі" - аби хоч трохи наблизитися до рятівного 14 місця, а "Дніпру" - щоб не підпускати конкурентів з Харкова та Києва, які тільки й чекали чергової виїзної осічки дніпропетровців. В результаті отримали напружений поєдинок, багатий на єдиноборства та жовті картки, який мав усі шанси закінчитися невигідною обом нічиєю. Але, ціною величезних зусиль, три очки все ж вибороли гості.

Навіть попри негативний результат, "Говерла" все ж заслуговує на добрі слова. Ужгородці не поступалися більш іменитим суперникам ані в самовіддачі, ані в силовій боротьбі. Так, попереду якусь гостроту вони створювали лише в дебюті зустрічі, а також вже після того, як "Дніпро" повів у рахунку і віддав ініціативу. Зате, заручившись підтримкою газону, стан якого набагато краще підходив для руйнування, аніж для створення, закарпатці уміло стримували одну за одною всі атаки "дніпрян". По-справжньому гострих моментів з гри гості за весь матч так і не створили, а вся небезпека, як і забитий гол, прийшли зі стандартів.

Реклама

Перший пам’ятний і, можливо, ключовий епізод зустрічі стався в середині першого тайму. Штрафний удар з небезпечної позиції подав Кравченко, і Мазух, вигравши верхову боротьбу, поцілив у стійку воріт Надя. М’яч заштовхав у ворота Зозуля, але пробив буквально крізь ногу свого суперника. На думку арбітра, це фол в атаці, а, отже, голу не було. Будь дніпропетровці в цьому моменті хоч трохи фартовішими, то й гра б для них складалася легше, але тепер пошук шляху до воріт опонентів довелося почати заново.

Як вже згадувалося, знайти його виявилося зовсім непросто. "Говерла" не соромилася оборонятися майже всім складом, але не просто грала на відбій, а діяла грамотно й спокійно. Спокою не вистачало саме "дніпрянам", які назбирали в цій зустрічі цілих 7 попереджень - зокрема, для Канкави та Мандзюка вони означають пропуск наступного поєдинку. Та ці старання все ж не лишилися марними.

Реклама

Романа Зозулю, який, мабуть, був найактивнішим у складі "Дніпра" сьогодні, на правому фланзі збив Макаренко. Дещо пробачив Євгена арбітр в цьому епізоді, не показавши другої жовтої картки, зате призначив штрафний, який і став переламним у поєдинкові. Знову навіс від Кравченка, і той же Зозуля пробиває головою - рикошет від голови Петрова, і цього разу в правомірності взяття воріт сумнівів уже немає.

Витративши стільки зусиль, аби вийти вперед, розвивати успіх "Дніпро" вже не став, віддавши господарям ініціативу і не соромлячись затягувати час. Як було сказано, захищатися в даних умовах було легше, тож зі своїм новим завданням гості до кінця гри впоралися.

Таким чином, на других рядках протилежних полюсів таблиці змін знову не відбулося, і ще тиждень розриви між конкурентами принаймні не зменшаться. "Дніпро" традиційно важко зіграв на чужому полі, але цього разу все ж зумів взяти очковий максимум (лише втретє за весь чемпіонат); "Говерла" ж знову показала пристойну гру, але й знову не здобула жодного залікового пункту, зробивши надію на виживання ще примарнішою.

Реклама

"Говерла" - "Дніпро" 0:1 (0:0)

Голи: 0:1 - Петров (70 аг)

"Говерла": Надь, Балафас, Малішич, Єдігарян (Допілка, 46), Макаренко, Трухін, Єлісєєв, Печонкін (Міщенко, 88), Лисенко, Петров (Ле Таллек, 82), Щедраков

"Дніпро": Лаштувка, Ротань, Селезньов (Кобахідзе, 81), Зозуля, Стрініч, Чеберячко, Джуліано, Канкава (Калініч, 36), Мандзюк (Матеус, 61), Кравченко, Мазух

Попередження: Канкава (16), Ротань (31), Печонкін (35), Макаренко (39), Мандзюк (55), Зозуля (60), Мазух (68), Селезньов (78), Балафас (86), Лаштувка (90)

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно