Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканці Ужгородщини проситимуть прокуратуру втрутитися в справу із затвердженням генплану Ужгорода

Мешканці Ужгородщини проситимуть прокуратуру втрутитися в справу із затвердженням генплану Ужгорода

Мешканці Ужгородщини проситимуть прокуратуру  втрутитися в справу із затвердженням генплану Ужгорода
Про це повідомив член виконавчого комітету Ужгородської міської ради Олександр Волосянський. «Наразі надходять пропозиції щодо генерального плану від громадськості. Жителі навколишніх сіл...

Про це повідомив член виконавчого комітету Ужгородської міської ради Олександр Волосянський.

ВІДЕО ДНЯ

«Наразі надходять пропозиції щодо генерального плану від громадськості. Жителі навколишніх сіл стурбовані тим, що Ужгород, ніби, хоче відібрати собі їхні землі. Тому Оноківці, Баранинці, Сторожниця, Великі Лази направляють звернення до мера, а також у прокуратуру з проханням врахувати те, що місто, згідно з новим генпланом, забирає їхні землі», – каже Олександр Волосянський.

Однак, насправді раніше ці землі входили до меж Ужгорода: «У 70-80-і роки це була територія міста. Справа в тому, що з набуттям незалежності ситуація трохи змінилася. Села затвердили свої генплани швидше тільки тому, що практично план малого населеного пункту розробити легше. Зараз ситуація ускладнюється. Вже роками діє комісія з розмежування земель. Однак, до сьогодні ясності немає. Ці землі мають бути в межах Ужгорода. А сільські ради хочуть забрати їх собі через можливість наповнення місцевих бюджетів зі сплати податків від об’єктів, які знаходяться на цій території. Те саме з ринком на вулиці Краснодонців: він знаходиться, ніби, в Ужгороді, але жодних надходжень місту не приносить, бо, за документами, територія належить сільській раді», – пояснив Олександр Волосянський.

Реклама

За його словами, на сьогоднішньому засіданні виконкому мер Ужгорода Віктор Погорєлов досить емоційно висловлювався щодо цього питання і наводив багато прикладів щодо того, що жителі довколишніх сіл фактично є жителями Ужгорода: «Із 3 тисяч мешканців села Минай 2 тисячі працюють в Ужгороді. Це фактично міські жителі. Така сама ситуація із дитячими садочками і школами. Велика кількість дітей навчаються саме в місті. Непорозуміння із визначенням територіальних меж має бути вичерпане», – каже член міськвиконкому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно