Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті в селі люди вже тиждень блокують роботу лісорубів (ВІДЕО)

На Закарпатті в селі люди вже тиждень блокують роботу лісорубів (ВІДЕО)

На Закарпатті в селі люди вже тиждень блокують роботу лісорубів (ВІДЕО)
Селяни на дорозі встановили шлагбаум і не пропускають лісовози з деревиною. Цілодобово на облаштованому пункті пропуску чергують кілька десятків пікетувальників. Людей обурюють варварські методи,...

Селяни на дорозі встановили шлагбаум і не пропускають лісовози з деревиною. Цілодобово на облаштованому пункті пропуску чергують кілька десятків пікетувальників. Людей обурюють варварські методи, якими вирубують ліси. Натомість, лісоруби вимагають покарати селян за те, що катастрофічно втрачають прибутки.

ВІДЕО ДНЯ

Місцеві жителі переконують, що знищено до 300 га лісу, руйнуються дороги від тяжких машин. В селі зникає вода, висихають криниці.

Лісники кажуть, що дерева рубають законно. Утім, селяни так не вважають і як доказ показують вирубки. Кажуть, лісовози й трактори пошкодили пасовища.

Реклама

У лісі гірський потічок захаращений деревиною, пластиковими пляшками й каністрами з залишками пального. Плями від пального й десятки використаних каністр є й на місці, куди звозять деревину. У руслі потічка, що біля вагончика лісорубів, валяються пляшки з-під горілки, пластикові торбинки та інше сміття. Порушення законодавства в цьому лісники не бачать.

На чиєму боці правда, узялися з'ясовувати у прокуратурі. Нині розпочато досудове розслідування щодо перешкоджання діяльності підприємства та перекриття шляхів сполучення. Зареєстрована і скарга селян.

Реклама

Якщо експерти встановлять, що лісоруби таки завдали шкоди довкіллю й селянам, їм загрожуватиме відповідальність аж до кримінальної. Утім, від результатів розслідування також залежить, чи покарають людей за самовільний шлагбаум.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно