Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ледида з Балогою навідались на Виноградівщину, щоб відкрити новий дитбудинок (ФОТО)

Ледида з Балогою навідались на Виноградівщину, щоб відкрити новий дитбудинок (ФОТО)

Ледида з Балогою навідались на Виноградівщину, щоб відкрити новий дитбудинок (ФОТО)
Відтепер п’ятеро діток, які залишилися без батьківського піклування, мають велику та дружну родину. 20 лютого з нагоди відкриття у селищі Королево дитячого будинку сімейного типу на Виноградівщину...

Відтепер п’ятеро діток, які залишилися без батьківського піклування, мають велику та дружну родину. 20 лютого з нагоди відкриття у селищі Королево дитячого будинку сімейного типу на Виноградівщину навідалися голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида та голова обласної ради Іван Балога.

ВІДЕО ДНЯ

У Виноградівському районі – це вже 8-й дитячий будинок сімейного типу. Загалом, за їх кількістю Виноградівщина – у лідерах.

- Щоб створити ДБСТ, звичайно, потрібна злагоджена співпраця відповідних органів виконавчої влади, батьків-вихователів, і в цьому конкретному випадку, отця Івана Ісайовича. Була подана заява про бажання створити дитячий будинок, людина пройшла відповідне навчання, - розповіла начальник обласної Служби у справах дітей Світлана Якімеліна.

Реклама

27-річна новоспечена мама-вихователька – монахиня, вже понад 10 років опікується обездоленою малечею. Сьогодні вихователька благодійного греко-католицького дитячого садочка «Назарет» взяла під свою опіку 5 дітей. Серед них – двоє братиків та двоє сестричок.

- Це моя місія – опікуватися дітьми-сиротами, бідними та обездоленими. Якщо я можу дати свою любов, допомогти їм, то чому цього не зробити? У кожній жінці закладений материнський інстинкт, навіть, якщо ти монахиня, то це не заважає діткам називати тебе мамою, - розповіла Галина Стецик.

Реклама

Значну допомогу у створенні нової сім’ї надав священник місцевої греко-католицької церкви. Приміщення під створення дитячого будинку сімейного типу надано ним у безоплатну оренду. Саме він спільно з 4-ма монахинями опікується благодійним дитячим садочком та ще одним дитячим будинком.

- Діти залишаються у нас до 18 років, якщо до цього віку вже знаходять свою нішу, житло, то йдуть. Якщо ні, то залишаються до 23-х. Проте й потім можуть залишитися. Ми ж сім’я, ніхто нікого виганяти не буде, - розповів отець Іван Ісайович.

Область займає одне з чільних місць за кількістю дитячих будинків сімейного типу. Наразі у 37-ми таких будинках виховуються 250 дітей. Ще 101 дитина проживає у 60 прийомних сім’ях. Як наголосив Олександр Ледида, сімейна форма влаштування дітей – пріоритет у роботі з дітьми, які залишилися без родин:

Реклама

- З такими темпами розвитку у краї сімейних форм виховання ми можемо сподіватися, що з часом зникне саме слово «інтернат». Адже для повноцінного розвитку малечі потрібна саме сім’я, - відзначив Олександр Ледида.

Під час урочистого відкриття будинку Олександр Ледида вручив Галині Стецик побутову техніку та солодощі для малечі.

Ледида з Балогою навідались на Виноградівщину, щоб відкрити новий дитбудинок (ФОТО) – 01
Ледида з Балогою навідались на Виноградівщину, щоб відкрити новий дитбудинок (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно