Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Чопській митниці затримали 65 пляшок італійського вина та шотландського віскі вартістю понад 20 тисяч гривень

На Чопській митниці затримали 65 пляшок італійського вина та шотландського віскі вартістю понад 20 тисяч гривень

На Чопській митниці затримали 65 пляшок італійського вина та шотландського віскі вартістю понад 20 тисяч гривень
На митному посту «Тиса» Чопської митниці інспектори склали протокол відносно одного із пасажирів мікроавтобуса, який замість дозволених вітчизняним законодавством двох літрів вина та 1 літра міцних...

На митному посту «Тиса» Чопської митниці інспектори склали протокол відносно одного із пасажирів мікроавтобуса, який замість дозволених вітчизняним законодавством двох літрів вина та 1 літра міцних напоїв, вирішив «непомітно» та без оподаткування завезти з-за кордону 65 пляшок дорогих італійських вин та шотландського віскі, попередньою вартістю понад 20 тисяч гривень. Інший громадянин України, також повертаючись з Італії на мікроавтобусі додому, намагався в обхід митного законодавства завезти 188 упаковок дорогих італійських сирів.

ВІДЕО ДНЯ

У першому випадку, повертаючись з італійського містечка Сан-Ремо до Чернівецької області, 23-річний пасажир мікроавтобуса під час проходження митного контролю запевняв, що везе виключно особисті речі. Однак, коли митники перевірили багажне відділення транспортного засобу, то чернівчанин вже не випромінював таку стійку законослухняність.

Як виявилося, з Євросоюзу молодик прихопив десять коробок з алкогольними напоями та продуктами харчування, які чомусь не захотів задекларувати. Серед товару знаходилися дорогі італійські вина та шотландське віскі різних торгових марок та ще на додачу – 152 упаковки з кавою торгівельної марки «Caffe Vergnano 1882». Відтак, 18 пляшок італіських вин різних марок: «Salgari» “Valpolicella Ripasso”, “Amarone della Valpolicella Classico” та “Valpolicella Classico”, 5 пляшок лікера «Beautiful» “Whisky Cream”, 42 пляшки віскі марок «Black Crow», «Old American Whiskey», «Queen Margot», «Scotch Rill», «The Golden River» та «The Great Macaulay», які інспекторам довелося вилучати на склад митниці, бо в такій великій кількості вони обмежені для ввезення на територію України.

Реклама

Нагадаємо, що за митними правилами на територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування на одну особу, яка досягла 18-річного віку, дозволяється ввозити: 5 літрів пива, 2 літра вина, 1 літр міцних алкогольних напоїв.

У другому випадку, 42-річний водій мікроавтобуса «Мерседес-Бенц» в «червоному коридорі» зони митного контролю пункту пропуску «Тиса» зазначив у декларації про відсутність товарів, що підпадають під обмеження до переміщення через митний кордон України. Але митники перевірили вміст багажного відділення транспортного засобу і виявили серед особистих речей пасажирів 9 пінопластових коробок з продуктами харчування, які належали водію-гурману. Коробки з 92 кілограмами італійських сирів, розфасовані у 188 поліетиленові упаковки торгових марок: «Fior di Latte», «Nigro Casearia» та «Mozzarella Gustosi saposi» митники вилучили до рішення суду.

Реклама

Згідно п. 1 Постанови Кабміну України від 21 травня 2012 р. N 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання», громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах: в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, – у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу.

«З початку 2013 року чопські митники вилучили продукти харчування та алкогольні напої, які в незаконний спосіб намагалися завезти громадяни до України, на суму понад 600 тисяч гривень, – констатує начальник Ужгородської служби з експертного забезпечення митних органів Ганна Туряниця.

Прес-служба Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно