Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородець може потрапити до Книги рекордів України за створення унікальної церкви з бісеру (ФОТО)

Ужгородець може потрапити до Книги рекордів України за створення унікальної церкви з бісеру (ФОТО)

Ужгородець може потрапити до Книги рекордів України за створення унікальної церкви з бісеру (ФОТО)
15 кілограмову церкву з бісеру виготовив ужгородець Юрій Данко. Понад рік "зводив" стіни храму майстер, який захопився бісером після того, як його сину дали завдання у школі виготовити щось із...

15 кілограмову церкву з бісеру виготовив ужгородець Юрій Данко. Понад рік "зводив" стіни храму майстер, який захопився бісером після того, як його сину дали завдання у школі виготовити щось із намистинок.

ВІДЕО ДНЯ

Юрій Данко презентував свій незвичний виріб з бісеру – макет храму села Онок, Виноградівського району у рамках проекту "Цікаве Закарпаття" на засіданні в Ужгоросдькому прес-клубі. Автор також розповів про кілометри та кілограми витрачених на створення виробу матеріалів та поділився секретами хобі, яким чоловік займається поряд зі свою буденною професією.

Почалося захоплення завдяки сину – він отримав у школі завдання виготовити щось із бісеру. "Я трохи допоміг синові і далі заняття пішло само собою. Згодом син захотів колядувати і я вирішив зробити йому церкву з бісеру, але не встиг до Різдва, як і до наступного, і закінчив виріб лише зараз. Загалом на нього пішло понад рік і 3 місяці роботи", - розповів Ю. Данко.

Реклама

У його макеті церкви понад 40 вікон і дверей, на виготовлення яких витрачено понад 120 годин. Всередині є драбинки з перилами, яка також забрала чимало часу.

Макет для каркасу автор намалював сам, взявши за основу будівлю церкви у с. Онок Виноградівського району,  додав і деякі свої деталі.

Реклама

Коли мав час, то займався виробом у перервах між роботою — Юрій працює таксистом і навіть постійно возив із собою церкву в авто. За його словами, якщо довго працювати без перерви тільки над бісером, то дуже втомлюються пальці.

На виріб пішло не менше 150 пакетиків бісеру (при цьому бісер стального кольору довелося шукати декілька місяців), майже 3 км мідного та 700 м сталевого дроту.

Важить церква близько 15 кг. За словами Юрія, з такою колядувати не походиш. На питання, чи не продає автор виріб, майстер каже, що питали. Проте конкретної ціни Юрія не називає, каже що загалом на виріб витрачено понад 2500 грн.

Реклама

Крім того, Юрій виготовив ще декілька виробів, зокрема, подарунок дружині на 35-річчя. У планах – макет Горянської ротонди – однієї з найдавніших церков України. Ротонда має бути утричі більшою за виготовлену церкву з Онока.

Автор каже, що таких споруд з бісеру не робить ніхто. Він, у всякому разі, не знайшов жодної інформації в інтернеті. Тож, Юрій Данко має всі підстави потрапити до Книги рекордів України.

Ужгородець може потрапити до Книги рекордів України за створення унікальної церкви з бісеру (ФОТО) – 01
Ужгородець може потрапити до Книги рекордів України за створення унікальної церкви з бісеру (ФОТО) – 02
Ужгородець може потрапити до Книги рекордів України за створення унікальної церкви з бісеру (ФОТО) – 03

Фото Габріелли Руденко

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно