Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатській обласній лікарні провели унікальну операцію

У Закарпатській обласній лікарні провели унікальну операцію

У Закарпатській обласній лікарні провели унікальну операцію
У Закарпатській обласній лікарні провели унікальну операцію – відновили кисть 24-річному лісорубу з Рахівського району. «Так уже склалося, що вночі довелося різати дошку на «циркулярці». Думав,...

У Закарпатській обласній лікарні провели унікальну операцію – відновили кисть 24-річному лісорубу з Рахівського району.

ВІДЕО ДНЯ

«Так уже склалося, що вночі довелося різати дошку на «циркулярці». Думав, усе пройде добре, хоч і було темно. Не помітив, як рука зісковзнула і попала на пилу. За мить бачу, що ліва рука по кисть уже просто висить і стікає кров’ю. Друзі помітили і відразу повезли до Рахова. За годину їхав дорогою на Ужгород. Болю взагалі не відчував…»

Ці спогади ще свіжі в пам’яті 24-річного Юрія Пінтери з села Відрички, що на Рахівщині. Тої ночі, зо два тижні тому, з ним трапилася біда. Через необережне поводження з так званою «циркуляркою» йому відрізало кисть лівої руки. Вона, фактично, бовталася на маленькому клаптику шкіри… Друзі, які в той вечір були поруч, одразу наклали джгут та відвезли Юрія в Рахів, а не шукали лікаря в селі. В районній лікарні місцеві спеціалісти відразу зрозуміли: в цій ситуації кожна хвилина дорога, і «швидкою» відправили постраждалого прямо в Ужгород, в обласну лікарню. «Доїхали за 4 години. Болю взагалі не відчував, мабуть тому, що був у шоці, – пояснив постраждалий Юрій Пінтера. – І відразу мені почали робити операцію». У таких випадках шанси на порятунок є лише в перші години після травмування. До честі районних лікарів, вони встигли доправити постраждалого в цей період, завдяки чому в Юрія з’явився шанс на повноцінне майбутнє життя. «Нам вчасно зателефонували і ми встигли підготуватися до складної операції, – розповів завідувач відділення опікової, реконструктивної та пластичної хірургії Закарпатської ОКЛ, мікрохірург вищої категорії Андрій Погоріляк. – Протягом 4-х годин змогли відновити постраждалому кисть та кровообіг у руці, сухожилля, судини та нерви. Одне слово, зробили успішну реплантацію кисті завдяки злагодженим діям таких лікарів, як Ростислав Кучинка, Вікторія Гошівська, Василь Штулер. Особлива подяка і рахівським районним ескулапам». За словами лікаря, кисть стала меншою на 2-3 см, адже «циркулярка» таки пройшлася по руці. І все ж, уже за рік рука буде як нова. «Ми провели унікальну операцію, яких у нашому краї проводять дуже мало, – зауважив А. Погоріляк. – Це був досить важкий випадок. Добре, що на сучасному етапі розвитку мікрохірургії відсоток успіху в таких ситуаціях досить високий».

Реклама

Наразі стан здоров’я Юрія Пінтери задовільний. На його руці немає ні набряків, ні некрозів, ні відторгнення, кровопостачання адекватне. Уже за рік його рука відновиться на 70-80%. Наступного тижня чоловіка випишуть із лікарні й він поїде додому, де його чекають батьки, дружина та трирічний син.

Денис Фазекаш, "Закарпатська правда"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно