Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ващук каже, що від об’єднання ЗакДУ і УжНУ суттєво виграє останній

Ващук каже, що від об’єднання ЗакДУ і УжНУ суттєво виграє останній

Ващук каже, що від об’єднання ЗакДУ і УжНУ суттєво виграє останній
«В економічному плані від цього рішення суттєво виграє УжНУ, який має значні борги, - підсумував ректор Ужгородського національного університету, доктор технічного університету, професор Федір Ващук...

«В економічному плані від цього рішення суттєво виграє УжНУ, який має значні борги, - підсумував ректор Ужгородського національного університету, доктор технічного університету, професор Федір Ващук рішення Кабінету Міністрів України про приєднання Закарпатського державного університету до УжНУ.. - Якщо до нього приєднується успішний в економічному плані університет, то це, звичайно, позитив і перевага.

ВІДЕО ДНЯ

"У матеріальному плані УжНУ виграє колосально. А для студентів ЗакДУ безспірними перевагами є кадровий потенціал УжНУ, який є потужнішим, це об’єктивно. Тож позитивно, що науковий потенціал національного університету долучиться до їх фахової підготовки. У цілому, виграє система вищої освіти і науки Закарпаття, адже це наслідок загальносвітової тенденції: у всьому світі триває глобалізація і укрупнення, створюються регіональні університети. Всі від цього виграють, це однозначно. Наприклад, у сусідній Угорщині із колишніх 72 створять 12 укрупнених вишів.

Хоча я, як засновник і перший ректор ЗакДУ, маю двояке відчуття. Дітища, у створенні і роботі якого я брав участь, уже немає юридично. Це викликає почуття не радості не піднесення. З іншого боку, впевнений: те, що зроблено за 17 років у ЗакДУ, те, що він став 4-тим у загальнодержавному рейтингу вузів, не буде втрачено. Навпаки, ЗакДУ продовжить свої досягнення у моїй альма-матер – УжНУ», - сказав Ф.Г. Ващук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно