Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура вимагає притягнути до відповідальності правоохоронців, які втручаються у підприємницьку діяльність

Прокуратура вимагає притягнути до відповідальності правоохоронців, які втручаються у підприємницьку діяльність

Прокуратура вимагає притягнути до відповідальності правоохоронців, які втручаються  у підприємницьку діяльність
Прокурорськими перевірками, щодо роботи територіальних підрозділів УМВС України в Закарпатській області, виявлені випадки їх втручання в діяльність господарюючих суб’єктів. Виявлені факти надання...

Прокурорськими перевірками, щодо роботи територіальних підрозділів УМВС України в Закарпатській області, виявлені випадки їх втручання в діяльність господарюючих суб’єктів.

ВІДЕО ДНЯ

Виявлені факти надання посадовими особами УДСБЕЗ УМВС України в Закарпатській області незаконних доручень контролюючим органам на проведення перевірок. Так, в порушення Закону України «Про міліцію» посадовці вказаного управління, в кінці минулого року надали доручення Державній інспекції сільського господарства в Закарпатській області про проведення перевірки дотримання земельного законодавства при відведенні земельної ділянки приватному підприємцю. Вже в січні цього року правоохоронцями видано ще одне - на проведення перевірки дотримання земельного законодавства при відведенні земельної ділянки одного з товариств.

Прокурором м. Ужгород при перевірці СДСБЕЗ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області виявлено непоодинокі випадки витребування інформації, в тому числі, такої що становить комерційну таємницю, без належного оформлення відповідних направлень на проведення перевірок, а також при відсутності реєстрації заяв та повідомлень по злочини, що є грубим порушенням п. 17 ст. 11 Закону України «Про міліцію»

Реклама

Зокрема, в листопаді минулого року, на адресу окремих освітніх закладів міста Ужгорода, скеровано 5 запитів про надання копій бухгалтерських документів щодо фінансово-господарської діяльності, в тому числі банківських операцій. Що свідчить про втручання в діяльність суб’єктів господарювання шляхом незаконного збору інформації про економічний стан підприємств, установ та організацій.

Прокурорами районів виявлено, що працівники секторів ДСБЕЗ Ужгородського МВ УМВС, Тячівського, Виноградівського та Хустського РВ УМВС, в порушення вимог п. 24 ст. 11 Закону України «Про міліцію», без направлення на проведення перевірки, за відсутності передбачених підстав, проводять перевірки суб’єктів господарювання та за їх результатами складають протоколи про адміністративні правопорушення.

Реклама

Відтак, прокуратурою області внесено подання начальнику УМВС в області про усунення порушень в діяльності УДСБЕЗ та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а відповідно, прокурорами Тячівського, Виноградівського районів, м. Ужгорода та Хустським міжрайонним - начальникам відповідних територіальних підрозділів УМВС в області.

Всього в поточному році з зазначених питань органами прокуратури вже внесено 13 подань, які на даний час на розгляді.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно