Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ректор УжНУ домовився з нардепом Гайдошом про співпрацю

Ректор УжНУ домовився з нардепом Гайдошом про співпрацю
УжНУ співпрацюватиме із законотворцями, - укладено угоду між ректором і народним депутатом України. Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук підписав угоду з народним депутатом...

УжНУ співпрацюватиме із законотворцями, - укладено угоду між ректором і народним депутатом України.

ВІДЕО ДНЯ

Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук підписав угоду з народним депутатом України Іштваном Гайдошом, секретарем Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Головою Демократичної спілки угорців України.

У договорі зафіксовано положення про співпрацю у сфері науково-інформаційного забезпечення законопроектної діяльності.

Реклама

Як прокоментував проф. Федір Ващук, йдеться про 3 основні напрями співпраці. Фахівці юридичних факультетів Ужгородського національного та Закарпатської державного університетів готуватимуть пропозиції та спрямовуватимуть їх народному депутату і його колегам з інших комітетів для розгляду на засіданнях. Водночас проекти, які перебувають на розгляді парламенту, надаватимуть на експертну оцінку саме фахівцям закарпатської правової школи. До слова, в УжНУ діє Центр науково-практичної і громадської нормотворчості, фахівці якого разом з іншими експертами та науковцями увійдуть до відповідних робочих груп, які будуть сформовані найближчим часом.

Щодо напрямів діяльності, то йдеться про зусилля для удосконалення українського законодавства, підготовку матеріалів для організації розробки та правової оцінки проектів нормативно-правових актів. Також – експертне забезпечення формування законодавства з проблеми прав людини, зокрема, прав національних меншин. Третій напрямок - підготовка експертних доповнень до діючих положень законодавства у напрямі інтеграції України у європейську спільноту.

Реклама

Працюватимуть над цим не тільки науковці, викладачі юридичних факультетів, а долучатимуть і аспірантів та студентів, які виявили зацікавленість працювати у цьому напрямі. За словами проф. Ф.Г. Ващука, вони виконуватимуть курсові, дипломні, магістерські роботи з окремих питань, про які йдеться у договорі. Пропонуватимуть і відповідну тематику кандидатських та докторських дисертацій.

У підписаному договорі передбачене і проведення спільних конференцій, семінарів, тренінгів.

Нардеп Іштван Гайдош, своєю чергою, пообіцяв лобіювати інтереси студентів, вищої школи у парламенті, надавати інформацію по актах, які знаходяться в розробці і на розгляді у Верховній Раді, у тому числі про порядок і стадію їх розгляду тощо.

Реклама

Сайт УжНУ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно