Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міліція затримала неповнолітніх, які обікрали районну поліклініку та школу

Міліція затримала неповнолітніх, які обікрали районну поліклініку та школу

Міліція затримала неповнолітніх, які обікрали районну поліклініку та школу
В останній день січня в чергову частину Свалявського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення про те, що на районній центральній поліклініці міста Свалява невідомі зловмисники пошкодили вікна й...

В останній день січня в чергову частину Свалявського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення про те, що на районній центральній поліклініці міста Свалява невідомі зловмисники пошкодили вікна й проникли досередини, влаштувавши гармидер у п’ятьох кабінетах.

ВІДЕО ДНЯ

Коли на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, то в кабінетах правоохоронці побачили розкидані речі, документи, виламані двері тощо.

Даний випадок став своєрідним викликом свалявським міліціонерам, адже мало кому спало б на думку вчинити таке в державній лікувальній установі», - каже начальник карного розшуку Свалявського райвідділу міліції старший лейтенант Іван Куля.

Реклама

Окрім пошкодження приміщення поліклініки на першому поверсі, зловмисники ще й проникли, віджавши пластикову вагонку, в тамтешнє кафе, звідки викрали різні солодощі. З місця події були вилучені відбитки пальців рук, сліди взуття, а також залишки крові. Останнє наштовхнуло на думку, що хтось із зловмисників порізався розбитим склом.

Оперативники почали відпрацьовувати різні версії, опитали можливих свідків пригоди, перевірили контингент раніше судимих осіб. Але все вказувало на те, що злодіями могли бути й неповнолітні. Про це промовисто свідчили вузькі отвори на розбитих шибках, через які доросла людина б не залізла, викрадені з кафе солодощі тощо.

Реклама

Правоохоронці стали працювати з підлітками, схильними до правопорушень. Саме наступного дня на допит до слідчого у зв’язку з скоєною крадіжкою мав прийти давній знайомий свалявських міліціонерів - 14-річний житель Сваляви Іван. Але чомусь в міліцію не з′явився, тож за ним поїхав старший оперуповноважений карного розшуку капітан міліції Віталій Абель разом зі старшим дільничним ст. лейтенантом Іваном Поповичем. Прибувши за місцем проживання хлопчини, міліціонери відразу помітили в того на руках свіжі порізи... Юнак сказав, що порізався випадково, про що може засвідчити його знайомий. Однак опитування останнього показало, що Іванко каже неправду… При подальшому спілкуванні з міліціонерами хлопчина став плутатися, кілька разів міняв покази, поки не зізнався, що це саме він разом із чотирма спільниками навідався вночі в поліклініку...

Спершу хлопчаки просто бешкетували в поліклініці, але коли їх не впіймали на місці, то це лише розпалило неповнолітніх. Тієї ж ночі вони викрали харчі з підсобного приміщення Свалявської ЗОШ № 5, проникнувши туди, як і до лікарні, через розбиту шибку.

Тепер юними крадіями й бешкетниками опікується міліція, всі вони зізналися у скоєному. Наразі хлопчаків передали їхнім батькам, але остаточну їхню долю буде вирішувати Свалявський районний суд.

Реклама

Вікторія Кияк, Свалявський РВ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно