Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про незаконну вирубку дерев та інше розповів під час брифінгу очільник екологічної інспекції

Про незаконну вирубку дерев та інше розповів під час брифінгу очільник екологічної інспекції

Про незаконну вирубку дерев та інше розповів під час брифінгу очільник екологічної інспекції
У середу, 30 січня, начальник Державнї екологічної інспекції у Закарпатській області Сергій Рішко розповів журналістам про результати роботи у 2012 році. Минулоріч Державною екологічною інспекцією...

У середу, 30 січня, начальник Державнї екологічної інспекції у Закарпатській області Сергій Рішко розповів журналістам про результати роботи у 2012 році.

ВІДЕО ДНЯ

Минулоріч Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області перевірено 1 113 суб’єктів господарювання. Проведено 212 перевірок місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, 107 фізичних осіб та громадських організацій.

- Про перевірки, які ми плануємо здійснити, завжди є інформація на сайті Державної екологічної інспекції. Звичайно, ми перевіряємо і позапланово, але це відбувається на прохання юридичних осіб, самих громадян та правоохоронних органів.

Реклама

Відповідальність за порушення природоохоронного законодавства - адміністративна, проте, у разі значних правопорушень правоохоронні органи порушують кримінальні справи:

- Складаються акти про порушення, накладаються штрафи для добровільного відшкодування. Якщо ж порушник не реагує, матеріали передаються до правоохоронних органів, судів для вирішення питання про стягнення коштів за завдані збитки, - розповів Сергій Рішко.

Реклама

До правоохоронців минулоріч було передано 71 справу (53 до органів прокуратури). За матеріалами інспекційних перевірок порушено 5 кримінальних справ.

Впродовж року загальна сума збитків у результаті порушення природоохоронного законодавства склала 4 671 363 гривні. 137 суб'єктам господарювання нараховано та пред'явлено претензії та позови на загальну суму 2 226 931 грн., із них відшкодовано 111 на загальну суму 1 075 403 гривні.

Розповів керівник екологічної інспекції і про випадки незаконної рубки дерев, порушення, які пов’язані з цією протиправною діяльністю:

Реклама

- Негативно у цьому плані відзначилася Тячівська філія «Закарпатагролісу», де ми проводили перевірки на вимогу прокуратури. Перевіряли також законність вирубок в ужгородському Боздоському парку. Виявлено рубку цінних порід (платан, дуб), чим завдано шкоди на 44 тисячі гривень. Вирубка дерев у парку «Підзамковий» завдала збитків на 132 тисячі гривень. Наразі справи – на контролі органів прокуратури.

Ще одне актуальне питання для області – сміття. Зважаючи на гірський рельєф, місць для облаштування полігонів твердих побутових відходів – обмаль.

– Кілька разів ми стикалися із проблемою, коли інвестори хотіли облаштувати полігони, заводи з переробки сміття, проте натрапляли на громадський спротив. Такі ситуації були у Виноградівському, Іршавському районі. Врешті вдалося знайти конструктивне вирішення проблем, проте на це йшли роки, - резюмував Сергій Рішко.

Вагомим досягненням очільник інспекції назвав і вивезення з території Закарпаття небезпечних відходів. З липня по листопад 2011 року з території області на утилізацію було вивезено 177 тонни небезпечних хімзасобів. У 2012-му за межі області вивезено ще 109 тонн непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно