Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Товариство Закарпатців в місті Києві має нового Президента (ФОТО)

Товариство Закарпатців в місті Києві має нового Президента (ФОТО)

Товариство Закарпатців в місті Києві має нового Президента (ФОТО)
25 січня цього року в київському «Президент-отелі» відбулись звітно-виборні збори Товариства Закарпатців в м. Києві. До знаного в столиці готелю з’їхались наші земляки, яких знає не лише Закарпаття,...

25 січня цього року в київському «Президент-отелі» відбулись звітно-виборні збори Товариства Закарпатців в м. Києві. До знаного в столиці готелю з’їхались наші земляки, яких знає не лише Закарпаття, але й вся Україна. Серед присутніх були такі непересічні особистості як Василь Дурдинець, Михайло Рябець, Марія Маркуш, Орест Клімпуш, Микола Бідзіля, Василь Лазоришинець, Петро Мага та інші.

ВІДЕО ДНЯ

За пятирічний термін роботи на посаді Президента земляцтва звітував екс-народний депутат України, відомий банкір, вихідець із Колочави Міжгірського району Станіслав Аржевітін. Після жвавого обговорення члени Товариства визнали роботу Станіслава Михайловича задовільною та обрали нове керівництво.

Новообраним на пятирічний термін Президентом Товариства Закарпатців в м. Києві став член-кореспондент АМН України, професор Лазоришинець Василь Васильович. Його першим заступником обрано народного депутата України 2 та 4 скликання, професора Климпуша Ореста Дмитровича, заступниками професора Микуліна Віктора Петровича та Богача Василя Івановича. Також було обрано 37 членів Ради Товариства.

Реклама

Як повідомив Василь Лазоришинець, на зібранні були визначені пріоритетні напрямки діяльності Товариства. «Найперше слід налагодити більш плідні зв’язки із Закарпаттям на рівні адміністративних, громадських організацій та просто людей. Не менш важливим є популяризація нашого краю, як туристично-рекреаційного. Маємо на меті сприяти розвиткові медичної інфраструктури Закарпаття, залучення інвестицій.

Або візьмемо ще один напрямок діяльності. Відомо, що багато наших земляків у пошуках кращої долі виїжджають в нові міста, країни. І тут дуже важливо, щоб в тому чи іншому місті був хтось, до кого можна звернутись по допомогу. З цією метою ми спробуємо налагодити тісні стосунки із нашими земляками з інших міст України і не лише. Було б добре зорганізуватись закарпатцям, що живуть в Москві, Празі, Римі та інших містах світу. Доцільно було б зробити таку базу даних наших земляків. Це дало б можливість допомагати один одному. А щоб люди могли легко знаходити один одного, варто би створити інтернет-медіа-ресурс, де б не лише була така база даних земляків, але й де б розповідалось про життя і досягнення закарпатців у тій чи іншій країні», — підсумував Василь Лазоришинець.

Реклама

Іван Берец

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно