Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівники Червоного Хреста навчають біженців надавати першу медичну допомогу

Працівники Червоного Хреста навчають біженців надавати першу медичну допомогу

Працівники Червоного Хреста навчають біженців надавати першу медичну допомогу
Навчання населення наданню першої допомоги сьогодні є актуальним. Ми навіть не задумуємося над тим, що можемо самі врятувати чиєсь життя. Але це можна зробити, якщо ми володіємо певними знаннями з...

Навчання населення наданню першої допомоги сьогодні є актуальним. Ми навіть не задумуємося над тим, що можемо самі врятувати чиєсь життя. Але це можна зробити, якщо ми володіємо певними знаннями з правил надання першої долікарської допомоги.

ВІДЕО ДНЯ

Зростання кількості дорожньо-транспортних пригод із високим рівнем травматизму і смертності, зростання загроз здоров`ю населення внаслідок розширення масштабів природних та техногенних катастроф, а також несприятливих наслідків глобального потепління, зростання кількості нещасних випадків у побуті, на виробництві.

Адже невтішна медична статистика свідчить, що до 60 % потерпілих можна б урятувати за умови надання вчасної фахової допомоги. На жаль, більшість громадян цими навичками не володіють, і коли людині поруч раптом стає зле або вона отримує травму, потрапляє в небезпеку, неспроможні надати їй потрібну допомогу, а отже, й врятувати життя.

Реклама

Заради врятованого життя визначено день першої допомоги, який святкується в Європі – 13 вересня. Працівники Червоного Хреста України та інших зарубіжних країн намагаються в цей день нагадати про важливість вміти надати першу допомогу. З цією метою проводять ряд інформаційних заходів як на центральних вулицях міст, так і в організованих колективах, пропагуючи знання. А підготовлені тренери та інструктора демонструють практичні навички, організовуючи показові тренінги на ляльках-муляжах.

Подібний захід відбувся для сімей та дітей біженців, які шукають притулку в Україні та знаходяться в ПТРБ м. Мукачево. Інструктор обласної організації Товариства Ірина Кожанова провела для них показовий тренінг по наданню першої невідкладної допомоги.

Реклама

Охочі могли відчути себе рятівниками, спробувати виконати всі необхідні дії на манекенах, здобути навички по наданню штучного дихання та непрямого масажу серця та інших видів допомоги. Крім цього, працівниками Товариства були роздані підопічним пункту тимчасового розміщення біженців в Мукачеві гігієнічні набори, взуття, іграшки, набори для новонароджених, канцелярські товари для шкільнят та інше.

Для того, щоб кожний із нас володів елементарними навичками надання першої допомоги та вмів зорієнтуватися, фахово та своєчасно міг надати допомогу, при обласній організації Червоного Хреста (м. Ужгород, наб. Незалежності № 11; конт. телефон 61-61-08) тренером та інструктором проводяться семінарські заняття.

Іванна Сабо, Голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно