Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У школах Мукачева навчається 1100 школярів зі слабким здоров’ям

У школах Мукачева навчається 1100 школярів зі слабким здоров’ям

У школах Мукачева навчається 1100 школярів зі слабким здоров’ям
Просто абсурд — діти помирають на уроках, мета яких робити їх здоровими, загартованими і стійкими до захворювань. Минулого року були випадки смерті школярів на уроках фізкультури. Проте, за...

Просто абсурд — діти помирають на уроках, мета яких робити їх здоровими, загартованими і стійкими до захворювань. Минулого року були випадки смерті школярів на уроках фізкультури.

ВІДЕО ДНЯ

Проте, за словами вчителів, справа тут зовсім не у фізичних навантаженнях. Наразі близько 80% українських дітей мають ті чи інші проблеми зі здоров’ям, а стовідсотково здорових майже і немає. Тож у чому справа, у завищених нормативах чи у слабких дітях?

На щастя, у мукачівських педагогів ще не було таких ситуацій. Про правила безпеки на уроках дітей інформують, багато від школярів не вимагають. За словами вчителів, летальні випадки на заняттях фізкультури трапляються не через великі фізичні навантаження, тут справа зовсім в іншому: у дітей слабке здоров’я, тому на фізкультуру треба більше годин. Підтримують своїх вчителів і учні, адже що може бути краще за гру у футбол чи волейбол на свіжому повітрі.

Реклама

За результатами медичного огляду у кожному класі учнів ділять на дві групи – спеціальну, де діти зі слабким здоров’ям, таких у Мукачеві 1100 дітей, і підготовчу, де школярі можуть виконати всі нормативи, передбачені навчальною програмою. Труднощі тільки в одному: кожна група вимагає особливого підходу. Що стосується початкових класів, то в них уже незабаром взагалі уроки фізкультури проходитимуть без оцінок. Таке нововведення Міністерство освіти планує запровадити вже з нового навчального року. Адже оцінити фізичну підготовку учня об’єктивно майже неможливо. Учні середніх класів також не проти виконувати нормативи без оцінок.

Вони кажуть, що зароблені бали часто можуть і засмутити. А вимагають на уроках елементарне: зробити розминку, підтягнутися, пробігти кілометр. Вчителі переконані, що треба не оцінювання відміняти і не нормативи скасовувати, а покращувати матеріально-технічну базу навчальних закладів. Як би там не було, а спорт – це здоров’я. Але не секунди і не кілометри мають визначати рівень фізичної підготовки дитини. Якби була можливість обирати, одні школярі залюбки грали б у волейбол, інші у футбол, а для когось улюбленими заняттями залишилися б стрибки і біг. Однак поки такої можливості нема, українські школярі виконують нормативи, щоб отримати хорошу оцінку.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно