Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида спілкувався з представниками нацменшин Закарпаття

Олександр Ледида спілкувався з представниками нацменшин Закарпаття

Олександр Ледида спілкувався з представниками нацменшин Закарпаття
У четвер, 27 грудня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, перший заступник голови облради Володимир Закурений поспілкувалися з представниками нацменшин, національно-культурних товариств...

У четвер, 27 грудня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, перший заступник голови облради Володимир Закурений поспілкувалися з представниками нацменшин, національно-культурних товариств краю.

ВІДЕО ДНЯ

У ході зустрічі представники національних меншин, що проживають на території області, керівники та члени громадських організацій висловили сподівання на подальшу підтримку з боку влади національних товариств краю. Так, запрошені представники товариств говорили про потребу у збільшенні фінансування, зокрема, на видавництво словників, проведення міжнародних та культурних заходів.

Як розповів Володимир Закурений, депутати Закарпатської обласної ради щороку приймають програми підтримки національно-культурних товариств, і робота з вирішення проблем та урегулювання міжнаціональних відносин в краї продовжуватиметься і надалі.

Реклама

Закарпаття є і залишається краєм, де у мирі і злагоді проживають різні національності. Незалежно від того, як вас звати, до якої національності ви належите, якого ви віросповідання – ви знайдете підтримку і порозуміння і від влади, і від населення, - наголосив Олександр Ледида. - Це свідчить про виваженість та мудрість жителів Закарпаття, де протягом не одного століття поселялися і проживали представники різних народів.

Також керівник краю зазначив, що національно-культурні товариства області роблять великий внесок у міжнародну співпрацю, на території області діє низка транскордонних програм, які були започатковані саме завдяки ініціативам нацменшин. Також вагомим результатом роботи є тісна співпраця у освітній, культурно-просвітницькій галузях.

Реклама

На переконання керівництва області та учасників зустрічі таку діяльність необхідно продовжувати і потрібно розробити план роботи на наступний рік для підтримки національних менших, збереження їх традицій і звичаїв, урегулювання міжнаціональних відносин.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно