Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті планують створити Міжнародний інформаційний центр (ФОТО)

На Закарпатті планують створити Міжнародний інформаційний центр (ФОТО)

На Закарпатті планують створити Міжнародний інформаційний центр (ФОТО)
Про це у четвер, 27 грудня, під час зустрічі з очільником краю Олександром Ледидою повідомив керівник Інституту транскордонного співробітництва Сергій Устич. На початку зустрічі Сергій Устич...

Про це у четвер, 27 грудня, під час зустрічі з очільником краю Олександром Ледидою повідомив керівник Інституту транскордонного співробітництва Сергій Устич.

ВІДЕО ДНЯ

На початку зустрічі Сергій Устич передав Олександру Ледиді престижну європейську нагороду – область відзначили за особливий внесок у європейське транскордонне співробітництво. Також науковець подарував керівнику краю праці очолюваного ним інституту – посібники з концепції індексації та моніторингу прикордонного співробітництва. Цими концепціями, до слова, послуговуються уздовж усього нового східного кордону ЄС.

Також Сергій Устич повідомив: Інститут транскордонного співробітництва виграв грант на проект створення Міжнародного центру транскордонного співробітництва, першого у східній Європі. Будівництво установи фінансуватиме Євросоюз – на це передбачено близько 500 тис. євро.

Реклама

– Просимо сприяння влади у виділенні невеликої земельної ділянки в обласному центрі. Адже кошти закладені тільки на створення центру – уже навіть є попередній проект. Це буде компактний офісний центр з інформаційною службою, - розказав Сергій Устич.

– Безперечно, влада сприятиме у реалізації таких проектів. Адже серед усіх прикордонних регіонів Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії не випадково обрали Закарпаття – ми завжди були прикладом толерантності та виваженості. Впевнений, це лише покращить імідж нашої прикордонної області серед європейських партнерів, - наголосив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

Реклама

Загалом, у рамках різних програм та проектів транскордонного співробітництва у Закарпаття вже надійшло більше 20 млн. євро.

Прес-центр ОДА

На Закарпатті планують створити Міжнародний інформаційний центр (ФОТО) – 01
Реклама
На Закарпатті планують створити Міжнародний інформаційний центр (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно