Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Закарпаття намагаються незаконно ввозити і мотоцикли і мікроавтобуси

До Закарпаття намагаються незаконно ввозити і мотоцикли і мікроавтобуси

До Закарпаття намагаються незаконно ввозити і мотоцикли і мікроавтобуси
Чопські митники попередили незаконне ввезення на територію України незадекларований мотоцикл марки «БМВ» та мікроавтобус марки «Мерседес-Бенц Спрінтер» з перебитими номерами кузова. У першому...

Чопські митники попередили незаконне ввезення на територію України незадекларований мотоцикл марки «БМВ» та мікроавтобус марки «Мерседес-Бенц Спрінтер» з перебитими номерами кузова.

ВІДЕО ДНЯ

У першому випадку, український водій, повертаючись з Італії, при проходженні митного контролю в режимі «зеленого коридору» пункту пропуска «Тиса» чомусь «забув» вказати у декларації, що переміщує через кордон мотоцикл у розібраному стані, який підлягає обов’язковому оподаткуванню. Чотирьохциліндровий бензиновий транспортний засіб знаходився у салоні мікроавтобуса. Водій не вперше перетинає кордон і добре обізнаний, що при ввезенні на митну територію України через пункти пропуску товарів, не оподатковуються, якщо їх вартість не перевищує 500 євро, вага – до 50 кг. У пояснені наш співвітчизник вказав, що придбав мотоцикл в італійському містечку на розбірці для власних потреб. Чорний «німець», об’ємом двигуна 1200 см3, вагою 203 кг іванофранківчанин визнав своєю власністю.

Тож, за порушення встановленого порядку проходження контролю в «зеленому коридорі» та виявлення товару, який підлягає обов’язковому письмовому декларуванню й оподаткуванню, відносно громадянина України складено протокол за ст. 471 МКУ. Наразі спеціаліст-експерт визначає вартість незаконного «БМВ», який потрапив на склад Чопської митниці.

Реклама

В другому випадку, на митному посту «Ужгород» серед потоку транспортних засобів на в’їзд до України, пильне око інспектора привернула увагу знервована поведінка водія вантажного автомобіля марки «Мерседес-Бенц Спрінтер». Після проведеної перевірки із залученням експерта НДЕКЦ при УМВСУ в Закарпатській області, з’ясувалося, що реєстраційний номер маркувальної площадки первинного ідентифікаційного номера видалено з кузова автомобіля, а на її місце вварено аналогічний відрізок металу з іншим маркуванням. Фактично нанесені кустарним способом зміни, відповідали даним для перевірки документам: свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу на польських номерах, номера кузова та довіреності на право користування цим мікроавтобусом.

Оскільки зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України, відносно громадянина Польщі складено протокол. Незаконний мікроавтобус, 2008 року випуску та вартістю майже 131 тисячу гривень, вилучено до рішення суду.

Реклама

Прес-служба Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно