Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті мирно уживаються понад 100 національностей

На Закарпатті мирно уживаються понад 100 національностей
Цього року конфліктів на національному ґрунті на Закарпатті зафіксовано не було. Про це під час брифінгу, у середу, 26 грудня, повідомив начальник відділу національностей та релігій Закарпатської...

Цього року конфліктів на національному ґрунті на Закарпатті зафіксовано не було. Про це під час брифінгу, у середу, 26 грудня, повідомив начальник відділу національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації Юрій Гузинець.

ВІДЕО ДНЯ

За даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року у Закарпатській області проживають представники понад 100 національностей. 80,5 % – українці, також велика частка угорців, румун, росіян, словаків, ромів.

Щороку в області проводяться обласні фестивалі культур та мистецтва національних меншин. Працює Центр культур національних меншин Закарпаття. Із 499 бібліотек області 112 діють саме у місцях компактного проживання національних меншин. Із 476 клубних закладів, 94 – в місцях проживання національних меншин. Тут діють 455 колективів художньої самодіяльності.

Реклама

Також в області споруджено і встановлено понад 70 пам’ятників та пам’ятних знаків на честь діячів культури і важливих історичних подій національних спільнот.

Окрім україномовних, діє 116 загальноосвітніх навчальних та 93 дошкільні заклади, у яких навчання та виховання здійснюється мовами національних меншин.

Реклама

Як розповів Юрій Гузинець, наступного року закарпатців чекає всеукраїнський перепис населення.

- Перепис 2013 року для нас, як для багатонаціональної області – дуже важливий. Тому ми у роботі з представниками національних меншин звернули увагу на інформування населення про сам факт перепису.

Посадовець висловив сподівання, що перепис наступного року буде максимально об’єктивним. У 2001 році ромське населення Закарпаття не було паспортизоване, наразі практично всі представники цієї національності отримали документи.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно