Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська область долучилась до програми «Здоров’я жінок України»

Закарпатська область долучилась до програми «Здоров’я жінок України»

Закарпатська область долучилась до програми «Здоров’я жінок України»
У вівторок, 25 грудня, в. о. голови облдержадміністрації Іван Качур зустрівся із представниками Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України». Програма «Здоров’я...

У вівторок, 25 грудня, в. о. голови облдержадміністрації Іван Качур зустрівся із представниками Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України».

ВІДЕО ДНЯ

Програма «Здоров’я жінок України» - це п’ятирічна Програма USAID, що реалізовується на території країни з 2011 року. Її мета – сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та подружніх пар України. Як розповів директор Проекту Олег Кузьменко, завдання полягає у реалізації трьох основних напрямків: інформування населення стосовно планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, навчання медичних працівників та підтримка сприятливого нормативно-правового середовища у сфері сім’ї і здоров’я на національному та регіональному рівнях.

Для ефективної реалізації Програми фахівці проводять тренінги, семінари, навчання, розповсюджують інформаційно-просвітницькі матеріали, проводять спільні акції з неурядовими молодіжними та жіночими організаціями. Усі заходи – задля підвищення обізнаності українців у сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я.

Реклама

Протягом п’яти років Програма впроваджуватиметься на території 14 регіонів та міста Київ. Сьогодні до її реалізації залучено і Закарпатську область.

Іван Качур запевнив у цілковитій підтримці з боку обласного керівництва у організації усіх заходів, запланованих експертами Програми на території Закарпаття:

Реклама

"Ми розуміємо усю важливість Програми, тому з радістю долучаємось до неї. Репродуктивне здоров’я – це основа здоров’я всіх наших громадян. Тому ми підтримуємо інформаційні кампанії серед молоді, серед населення області. Безперечно, важливим є і підвищення фаховості наших лікарів, медичного персоналу, котрі мають надавати професійні консультації з питань планування сім’ї." – зазначив Іван Качур.

Насамкінець зустрічі було підписано Угоду про партнерство між Закарпатською обласною державною адміністрацією та Програмою «Здоров’я жінок України».

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно