Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті створили Дорадчу раду неурядових об’єднань

На Закарпатті створили Дорадчу раду неурядових об’єднань
20 грудня в Ужгороді вперше відбулося спільне засідання Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, Закарпатського обласного відділення Асоціації сільських і селищних рад України,...

20 грудня в Ужгороді вперше відбулося спільне засідання Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, Закарпатського обласного відділення Асоціації сільських і селищних рад України, Асоціації розвитку реформ міст, селищ і сіл «Закарпаття-ХХІ століття» та Президії Громадської ради при Закарпатській ОДА, Координаційної ради голів громадських рад при РДА, МВК у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Тема засідання – «Разом в інтересах громад: співпраця громадських організацій та місцевих рад і їх асоціацій у діалозі з органами державної влади».

Учасники засідання обмінялися думками щодо спроможності і можливості неурядових об’єднань брати активну участь у розбудові дієздатного громадянського суспільства, яке б відповідало європейським стандартам демократизації влади і суспільних відносин. Йдеться про суттєве зростання ролі інститутів громадянського суспільства у виробленні та прийнятті рішень органами влади різних рівнів і контролі за їх організацією, так і безпосередній участі у виконанні проектів розвитку міст, селищ і сіл.

Реклама

Нині в області найбільшими об’єднаннями інститутів громадянського суспільства є Громадські ради при органах влади та асоціації органів місцевого самоврядування. Саме вони й прийняли рішення про співробітництво і координацію діяльності, підписавши відповідний Меморандум.

У документі, окрім декларації намірів об’єднання зусиль та мезанізмів спільних дій, йдеться про створення Дорадчої ради неурядових об’єднань Закарпаття з діалогу з органами державної влади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно