Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Русинська, румунська та угорська мови отримали особливий статус

Русинська, румунська та угорська мови отримали особливий статус

Русинська, румунська та угорська мови отримали особливий статус
Мова йде про втілення Закону про засади мовної політики, однак, у рішенні Закарпатської облради, ухваленому сьогодні, чіткого формулювання, що угорська, румунська та русинська офіційно стали...

Мова йде про втілення Закону про засади мовної політики, однак, у рішенні Закарпатської облради, ухваленому сьогодні, чіткого формулювання, що угорська, румунська та русинська офіційно стали регіональними – нема.

ВІДЕО ДНЯ

Попри це, закарпатська облрада визнала особливий статус угорської румунської та русинської мов. За це рішення проголосували 78 депутатів, 5 утримались, 14 не голосували.

Як стало відомо перед засіданням облради було три проекти рішень по мовному питанню, в одному з них окремо йшлося про надання угорській мові повноцінного статусу регіональної на Закарпатті.

Реклама

За це палко агітували у сесійній залі представники УМДС та КМКС. Однак, ухвалено було інше рішення, згідно з яким обласна рада вирішила:

"1. Взяти до відома, що станом на 21 грудня 2012 року, відповідно до статті 7 Закону України «Про засади державної мовної політики на території окремих адміністративно-територіальних одиниць області (сіл, селищ та міст), поряд з українською мовою, як державною поширеними є, як регіональні, угорська, русинська та румунська мови.

Реклама

2. Рекомендувати органам місцевого самоврядування Закарпатської області та наявності законних підстав, вживати заходи щодо реалізації на території адміністративно-територіальної одиниці положень Закону України про засади мовної політики."

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно