Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородські баскетболісти можуть вийти у Вищу Лігу України

Ужгородські баскетболісти можуть вийти у Вищу Лігу України
В Ужгородському прес-клубі з журналістами зустрілися спортсмени баскетбольного клубу «Ужгород-УжНУ» та тренер команди Олександр Зубковський. Ужгородські баскетболісти мають шанс вперше в історії...

В Ужгородському прес-клубі з журналістами зустрілися спортсмени баскетбольного клубу «Ужгород-УжНУ» та тренер команди Олександр Зубковський. Ужгородські баскетболісти мають шанс вперше в історії вийти у Вищу Лігу України.

ВІДЕО ДНЯ

Спортсмени розказали про цьогорічні досягнення і спортивне життя 2012 року, а також про перспективи на 2013 рік.

«Якраз закінчилось перше коло, ужгородські баскетболісти зайняли друге місце у підгрупі із шести команд, програли тільки лідерам підгрупи з Коломиї (одні з найсильніших у першій лізі), - розповів Олександр Зубковський. - «Ужгород-УжНУ» - команда молода, одна з наймолодших в Україні, якщо враховувати середній вік гравців». Щодо шансів вийти у Вищу лігу, то вони є, каже тренер, але з таким складом та бюджетом, як сьогодні, це складно зробити.

Реклама

За словами Костянтина Костенка, 2012 рік був найуспішнішим для закарпатського баскетбола. Клуб зайняв високе підсумкове 5-те місце у першій половині року. «У другій частині 2012-го ми йдемо на другому місті з досить високими шансами, - каже гравець - оскільки кожного року все більше покращуємо результати. Будемо намагатися стати призерами Першої ліги».

Олександр Зубковський каже, що завдання клубу на цей сезон передусім було натренувати молодих гравців. Ужгородська команда - єдина із західної України, де стільки місцевих гравців. У більшості команд переважно легіонери. Крім того в «Ужгород-УжНУ» грають не тільки студенти, але й троє школярів. УжНУ допомагає команді організаційно, у виїзних турах підтримує управління молоді та спорту Закарпатської ОДА та один ветеран з баскетболу. «Не дав вмерти нашій команді народний депутат Сергій Мошак, коли серед сезону нас покинув один із спонсорів, - каже Олександр Зубковський. – Сергій Мошак подарував баскетбольну форму гравцям та сприяв проведенню домашніх турів. Дякуємо також ректору УжНу Федору Ващуку та проректору Федору Шандору, що взяли нас під своє крило».

Реклама

Команда, яка з 2009 року виступає у чемпіонаті України, мріє, щоб спонсори були постійними, адже плани має потужні. У клубі налагоджено систему підготовки спортсменів від найменшого віку до першої команди. Зокрема вихованець обласної ДЮСШ, кандидат у збірну України Антон Іванина якраз закінчує навчання у школі та роздумовує, де продовжити спортивне навчання та кар’єру. «Цей сезон я дограю у закарпатському баскетболі. А наступний будемо щось думати», - каже Антон.

Баскетбольних секцій на Закарпатті бракує. Діють вони тільки у кількох містах: Ужгород, Мукачево, Свалява, Іршава. Немає можливості поки що через брак тренерів відновити жіночу команду з баскетболу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно