Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кінець світу на трасі Київ-Чоп. Люди замерзають у 40-кілометрових заторах, їжа та пальне закінчуються (ВІДЕО)

Кінець світу на трасі Київ-Чоп. Люди замерзають у 40-кілометрових заторах, їжа та пальне закінчуються (ВІДЕО)

Кінець світу на трасі Київ-Чоп. Люди замерзають у 40-кілометрових заторах, їжа та пальне закінчуються (ВІДЕО)
На Львівщині на міжнародній трасі Київ – Чоп надзвичайна ситуація. У сніговому полоні сотні автомобілів. Між містами Броди і Буськ затор розтягнувся на 40 кілометрів, вантажні фури стоять у 4–5...

На Львівщині на міжнародній трасі Київ – Чоп надзвичайна ситуація.

ВІДЕО ДНЯ

У сніговому полоні сотні автомобілів. Між містами Броди і Буськ затор розтягнувся на 40 кілометрів, вантажні фури стоять у 4–5 рядів, у снігові заноси потрапили й автобуси із сотнями пасажирів.

Лише сьогодні зранку рятувальникам вдалося відновити рух легковиків і автобусів. Із снігового полону звільнено 6 сотень автомобілів і 40 автобусів. Рух уповільнений через роботу снігоприбиральної техніки. А люди обурені, адже рятувальники дісталися до них лише через добу.

Реклама

Найгірше почуваються водії вантажівок, в автомобілях закінчується пальне, нічим обігрівати салон, бракує їжі та води. Висота снігу подекуди перевищує 2 метри. Зранку вітер вщух і більше не сніжить. На трасі МНСники облаштували кілька польових кухонь, де водіїв зігрівають чаєм. На очистці доріг працюють 200 рятувальних машин, 6 роторних снігоочисників і 3 снігоходи МНС і дорожніх служб.

«Попереду іде важка техніка, інженерна, ротори, а за ними ідуть рятувальні автомобілі і швидка допомога, яку тягнемо, вчора надавали допомогу жінці, я приймали пологи — доставили до лікарні», - заявляє начальник ГУ МНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

Реклама

Волинь теж засипало снігом, в області ускладнений рух транспорту. Рятувальники витягують із заметів автомобілі. Лише за неділю МНСники врятували 35 машин, серед яких 9 швидких і 8 рейсових автобусів.

Для луцьких школярів сьогодні і завтра оголошено вихідний. Така ж ситуація у Тернопільській та Рівненській областях. Там зі снігових заметів врятували більше 100 людей, 10 з них діти. Вивільнено 36 автомобілів, з-поміж яких швидка, 12 автобусів і 23 легковики. Через затори на дорозі одна жінка народила в кареті швидкої.

«Хотілось би застерегти водіїв, оскільки складне погіршення погодних умов, щоб вони не виїжджали без загальної потреби. Особливо звертаємось до водіїв габаритних засобів, щоб вони подбали про обладнання своїх автомобілів спеціальними цепами проти ковзання», - зазначає керівник прес-служби ТУ МНС у Волинській області Ірина Варварук.

Реклама

Впродовж дня в Україні погода буде погіршуватися. Синоптики попереджають про сильні пориви вітру та заметілі, на дорогах ожеледь. Температура місцями знизиться до 20 морозу. В усіх обласних центрах встановлюють намети для обігріву безхатьків. Людям радять бути обережними і тепло вдягатися.

Катерина Вознюк

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно