Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустське підприємство намагалось фіктивно збанкрутувати

Хустське підприємство намагалось фіктивно збанкрутувати
Податкова міліція Закарпаття виявила факт навмисного доведення до банкрутства одного з підприємств Хустщини, яке надавало послуги з вантажних перевезень. «Злочини, пов’язані з доведенням до...

Податкова міліція Закарпаття виявила факт навмисного доведення до банкрутства одного з підприємств Хустщини, яке надавало послуги з вантажних перевезень.

ВІДЕО ДНЯ

«Злочини, пов’язані з доведенням до банкрутства або з фіктивним банкрутством завжди було нелегко виявляти, адже такі умисні дії керівників підприємств можуть тривати роками. Однак на сьогодні податкова міліція вже має необхідний інструментарій для ефективної протидії таким злочинам ще на ранніх стадіях їх вчинення», - відзначив перший заступник голови – начальник управління податкової міліції ДПС у Закарпатській області Євген Приндак.

Податківці провели перевірку діяльності суб’єкта господарювання. Підозру викликала оперативність, з якою керівники фірми оформили факт своєї фінансової неспроможності. В результаті було встановлено, що протягом останніх п’яти років службові особи поступово виводили активи з балансу підприємства. Матеріальні цінності списувались як здані на металобрухт, проте кошти за це на рахунки не надходили та й факти прийому брухту заготівельними пунктами не підтвердилися.

Реклама

Внаслідок протиправних дій бюджет держави недоотримав 667 тис. грн. Крім цього, заборгованість підприємства перед Пенсійним фондом України становить 117 тис. грн.

Відомості про вчинення цього злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За вчинення таких дій статтею 219 Кримінального кодексу України передбачено штраф від 34 до 51 тис. грн. з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Реклама

ДПС у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно