Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородський кондитер зробив шоколадну ялинку (ФОТО)

Ужгородський кондитер зробив шоколадну ялинку (ФОТО)
Шоколадну ялинку виготовив в Ужгороді відомий український шоколатьє Валентин Штефаньо. Цього року йому знову допомагали діти. 15 вихованців багатодітних угорських родин з сіл Велика Добронь та...
ВІДЕО ДНЯ

Шоколадну ялинку виготовив в Ужгороді відомий український шоколатьє Валентин Штефаньо. Цього року йому знову допомагали діти. 15 вихованців багатодітних угорських родин з сіл Велика Добронь та Ратівці узяли участь в майстер-класі зі створення новорічних іграшок для шоколадного деревця. За 2 години колективної роботи дітвора швидко опанувала ази кондитерської майстерності.

«Мені усе сподобалось, - розповідає 11-ти літня Світлана Андраш, - а особливо процес створення іграшок: як ми топили шоколад, як розливали його у форми і, звісно, як розмальовували іграшки».

Реклама

Для цих дітей відвідини кондитерського цеху – справжня подія. Такої кількості шоколаду вони у своєму житті не бачили, а участь у народженні диво-ялинки – викликало справжнє захоплення. Шоколатьє Валентин Штефаньо переконаний – суспільству треба демонструвати приклади мирного співіснування у багатонаціональному краї. Саме тому до кондитерського цеху покликали дітей з угорськомовних родин.

Цьогорічна новорічна ялинка Валентина Штефаньо у стилі фьюжн. Спонтанна ранкова ідея уже до вечора набула оригінальної форми та символічного зрозумілого змісту.

Реклама

«Біля 15 кілограмів чорного шоколаду пішло на створення цієї ялинки, каже шоколатьє Валентин Штефаньо, - її зріс близько 1.20, а форма дуже проста. Буквально вранці народився такий рецепт форми і ми її буквально зібрали з того, що прийшло в голову».

Майбутнє рукотворної красуні ще вирішується. Ймовірно, її продадуть, а на виручені гроші учасникам майстер-класу куплять подарунки.

Микола Скунць

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно