Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова облради бере участь у конференції щодо створення міжнародної автомагістралі «Via Carpatia»

Голова облради бере участь у конференції щодо створення міжнародної автомагістралі «Via Carpatia»

Голова облради бере участь у конференції щодо створення міжнародної автомагістралі «Via Carpatia»
29 листопада у м. Жешув, Польща розпочала роботу міжнародна конференція під назвою «Дорожній шлях «Via Carpatia» – шанс зміцнити конкурентні переваги східних регіонів ЄС». Серед учасників –...

29 листопада у м. Жешув, Польща розпочала роботу міжнародна конференція під назвою «Дорожній шлях «Via Carpatia» – шанс зміцнити конкурентні переваги східних регіонів ЄС».

ВІДЕО ДНЯ

Серед учасників – регіональні представники Польщі, Словацької Республіки, Литви, Болгарії та України, які обговорять перспективи будівництва ділянок шляху “Via Carpatia” на теренах Польщі та Словаччини.

Завершиться зустріч підписанням Звернення до урядів країн-учасниць, Європейської комісії і членів Європарламенту щодо активізації діяльності з питань будівництва «Via Carpatia».

Реклама

Підкарпатське воєводство уже двічі було місцем підтримки ідеї створення автомагістралі Via Carpatia. У 2006 році галузеві міністри з Литви, Польщі, Словаччини, Угорщини обговорили дане питання і підписали декларацію Łańcut WS щодо розширення TEN-T маршруту через Карпати. А протягом чотирьох років поспіль до цієї ініціативи приєднались Румунія , Болгарія, Греція. І вже міністри транспорту 7 країн, через які проляже маршрут, підписали новий варіант Декларації.

Теперішня конференція у Підкарпатскому воєводстві зібрала представників регіонів, через які проляже цей маршрут, щоб обговорити конкретні напрями співробітництва з розбудови своїх територій.

Реклама

У рамках зустрічі сторони підпишуть і направлять спільне Звернення до урядів своїх країн, Єврокомісії і депутатів Європарламенту, аби звернути увагу всіх рівнів до Via Carpatia, проект якого передбачається реалізувати до 2030 року.

Враховуючи те, що цей автомобільний шлях пролягатиме близько до кордонів країн Європейського Союзу і України, і його розбудова матиме значення також для Закарпатської області, в роботі конференції беруть участь голова обласної ради Іван Балога та депутати обласної ради Ернест Нусер і Михайло Кіндрат.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно