Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Генконсульство Словаччини проводить модернізацію візового відділу

Генконсульство Словаччини проводить модернізацію візового відділу

Генконсульство Словаччини проводить модернізацію візового відділу
У зв’язку із проведенням реконструкції візового відділу будівлі Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді із 22 листопада до 14 грудня 2012 року прийом документів для отримання...

У зв’язку із проведенням реконструкції візового відділу будівлі Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді із 22 листопада до 14 грудня 2012 року прийом документів для отримання шенгенської візи та дозволу на тимчасове або постійне проживання тут припинили. У цей період для вирішення візових питань слід звернутися в консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні, що у Києві

ВІДЕО ДНЯ

А Генконсульство в Ужгороді видаватиме шенгенські візи виключно в надзвичайних і термінових випадках (наприклад, похорон, госпіталізація тощо).

У середу в готелі «Ужгород» на діловій зустрічі фахівців у галузі туризму Словаччини та Закарпаття Генконсул Словацької республіки в Ужгороді Янка Буріанова пояснила, що були змушені вдатися до реконструкції візового відділу, щоб бути більш технічно оснащеними та видавати візи в коротший термін. А якраз на це нарікали на зустрічі закарпатці. А ще — на неможливість отримання візи на одноденне перебування у Словаччині та кількагодинне простоювання туристичних автобусів на кордоні.

Реклама

Начальник управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів Закарпатської облдержадміністрації Олександр Марченко зі свого боку також звернув увагу на те, що під Генконсульством Словаччини постійно простоюють люди, натомість у тому ж Генконсульстві Угорської Республіки в Ужгороді таких проблем нема, мовляв, там чіткіше налагоджена робота. Нагадав і про кількість акредитованих туроператорів при консульствах, яка суттєво різниться. «Прошу на це звернути увагу», — наголосив О.Марченко. На що пані Буріанова зазначила, що намагатимуться врахувати всі побажання. А щодо туроператорів, то розуміє, що реконструкція завдає певних клопотів з оформленням груп для поїздок. «Консульство готове за власний кошт направляти кур’єра із їхніми документами до Києва і в зворотному напрямку», — запевнила і водночас порадувала багатьох Генконсул.

Оксана Штефаньо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно