Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громадянин Болгарії намагався завести в Україну «BMW X1» по підробленим документам

Громадянин Болгарії намагався завести в Україну «BMW X1» по підробленим документам

Громадянин Болгарії намагався завести в Україну «BMW X1» по підробленим документам
Чергову аферу з фальшивим дорученням та незаконне ввезення новенького «BMW X1» викрили чопські митники у пункті пропуску «Вилок», що на українсько-угорському кордоні. Порушником виявився 34-річний...

Чергову аферу з фальшивим дорученням та незаконне ввезення новенького «BMW X1» викрили чопські митники у пункті пропуску «Вилок», що на українсько-угорському кордоні.

ВІДЕО ДНЯ

Порушником виявився 34-річний громадянин Болгарії, який намагався завезти на територію України автомобіль марки «BMW X1» 2012 року випуску, скориставшись спрощеним видом митного контролю – «зеленим коридором», та надавши інспекторам підроблені документи. Під час перевірки доручення на легковик, у митників виникла підозра щодо законного права керування даного автомобіля на реєстраційних номерних знаках Чеської Республіки, який належав одній фірмі.

Відтак Чопська митниця направила відповідний запит до іноземної компанії з проханням підтвердити або спростувати видачу даного доручення.

Реклама

Вчора (27.11.12) надійшла офіційна відповідь керівника фірми, в якій зазначалося, що доручення громадянину Болгарії не видавалося. Крім того, підпис на дорученні не належить їхньому генеральному менеджеру, тобто є підробленим. Даний автомобіль наданий фірмою у користування іншому клієнту за іншими документами.

У своєму поясненні болгарський водій заявив, що документи на новеньку іномарку вручив його товариш у Празі. Він особисто не приймав участь при виготовленні доручення, на яке використовувалися лише копії його документів.

Реклама

Тож, за подання митному органу неправдивих даних щодо доручення, яке не видавалось власником на даний автомобіль, що стало підставою для незаконного переміщення через українсько-угорський кордон транспортного засобу, відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 ч. 1 МКУ. «BMW X1», вартістю понад 360 тисяч гривень, пробіг якого всього 2,6 тис. км, вилучено до рішення суду.

До речі, отримавши від Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України інформації, чопські митники з’ясували, що даний громадянин Болгарії цьогоріч у режимі «тимчасового ввезення» завіз ще дві іномарки на територію нашої країни і не вивіз. Через українсько-польський кордон – «Шкоду Октавію», через українсько-румунський кордон – «BMW 530». Болгарин зізнався, що віддав автомобілі у розпорядження та користування невідомим особам за матеріальну винагороду.

Таким чином, за не вивезення автомобілів та розпорядження ними без дозволу митного органу, чопські інспектори скласти відносно громадянина Болгарії ще два протоколи за статтею 469 Митного кодексу України.

Реклама

Після рішення суду іноземцю доведеться сплатити штраф за кожний не вивезений автомобіль у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно