Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття, Словаччина та Угорщина розробляють новий туристичний маршрут

Закарпаття, Словаччина та Угорщина розробляють новий туристичний маршрут

Закарпаття, Словаччина та Угорщина розробляють новий туристичний маршрут
«Місцями слави Ракоці» – транскордонний туристичний шлях, який розробляється провідними туризмознавцями Угорщини, Словаччини, Румунії та України презентують у квітні 2013 року. Основною метою цього...

«Місцями слави Ракоці» – транскордонний туристичний шлях, який розробляється провідними туризмознавцями Угорщини, Словаччини, Румунії та України презентують у квітні 2013 року. Основною метою цього проекту є розвиток та промоція транскордонного туризму в Карпатському регіоні як унікальному просторі культурно-історичної спадщини.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор, у рамках міжнародної співпраці між Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Україною спеціалістами розробляється новий туристичний продукт під назвою «Місцями слави Ракоці». «Цей шлях присвячений династії Ракоці і визвольній війні 1703 -1711років під проводом Ференца ІІ Ракоці. У маршрут включені точки перебування з усіма анімативними засобами, продуктами, послугами, закладами розміщення харчування. Це, зокрема, місто Мукачево – Мукачівський замок, місто Ужгород – Ужгородський замок, замок у Чинадієві, а також дотичні точки, де перебував Ференц Ракоці: села Довга, Завацька, Вільшани, Вілок та інші, - каже Федір Шандор.

В Угорщині маршрут пов'язаний з містом Шарошпоток, де розташовано родинний замок Ракоці, і місцями битв. У Словаччині – це, в першу чергу, замок Борша, де народився Ракоці та місто Кошіце, де знаходиться його тіло після поховання.

Реклама

«Такий туристичний шлях уже давно всі очікували, - каже науковець - на останньому семінарі- конференції у місті Шарошпоток всі сторони досягли спільної згоди стосовно історичної документації, яка буде висвітлюватися та почали розробляти анімативні та атрактивні послуги, продукти до цього маршруту. Маршрут буде презентований у квітні 2013 року. Проходитиме на Закарпатті, у Словаччині та Угорщині. Здійснювати його будуть туристичні оператори, яким матеріал передадуть у вигляді підручників, буклетів, карт і так далі. З боку України документацію розробляє Агенція «21 століття», Мукачівський замок Паланок, кафедра туризму УжНУ і громадська організація «Панонія». З боку угорців - музей у Шарошпотоку і музей у Кошіце».

Передбачено також спільні стажування працівників музейних установ, складання і упорядкування туристичного путівника «Об’єктами спадщини Ракоці», упорядкування туристичних буклетів. Кожна з країн-партнерів мають свою ділянку роботи по своїй місцевості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно