Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ранкова зарядка.Комплекс вправ

Ранкова зарядка.Комплекс вправ
Нетреновані м'язи стають в'ялими вже до 30 років. Отже, нехтуючи фізичним навантаженням, ми ще і прискорюємо і без того неминучий процес старіння. На зорі цивілізації ми не відрізнялися тривалим...

Нетреновані м'язи стають в'ялими вже до 30 років. Отже, нехтуючи фізичним навантаженням, ми ще і прискорюємо і без того неминучий процес старіння.

ВІДЕО ДНЯ

На зорі цивілізації ми не відрізнялися тривалим віком. Первісні люди не доживали і до 20 років. У середньовічній Європі більшість людей йшла з життя в 30-33 роки, а 24-річна жінка вважалася на ті часи старою.

Нетреновані м'язи стають в'ялими вже до 30 років. Отже, нехтуючи фізичним навантаженням, ми ще і прискорюємо і без того неминучий процес старіння.

Реклама

Для ранкової гімнастики існує безліч вправ, але можна скласти і власний комплексів . Мабуть, за одне заняття важко розрухати всі суглоби, всі групи м'язів, тоді чергуйте: сьогодні - одна група вправ, завтра - інша і т.д.

Ось варіант комплексу вправ ранкової гімнастики:

Реклама

1. Лежачи на спині, поволі підніміть ноги під прямим кутом і поволі опустите їх на підлогу. Повторіть 10-15 разів.

2. Переверніться на живіт. Закинувши голову, підведіть верхню частину тулуба і схопіть ноги за кісточки. Покачайтеся в такому положенні 7-10 разів.

3. Сядьте, витягнувши ноги і спершися долонями об підлогу, поволі піднімайте прямі зімкнуті ноги і поволі опускайте їх. Зробіть 3 підходи по 10 разів.

Реклама

4. Поставте ноги на ширину плечей і, зчепивши високо над головою руки, зробіть нахили по черзі управо і вліво. Прагніть прогинатися якомога більше, повільно і не пружинисто.

5. Сядьте на підлогу, витягнувши ноги. Нахиляйтеся вперед, прагнучи дістати обличчям колін, а руками - ступнею ніг. Поволі випрямляйтеся на видиху.

6. Ляжіть на спину, руки уздовж тіла. Не допомагаючи руками, поволі піднімайте верхню частину тулуба до положення сидячи, потім також поволі поверніться в початкове положення. Ноги від підлоги не відривайте. Зробіть 2-3 підходи по 10 разів.

7. З положення стоячи: прямі ноги разом, нахиліться, намагаючись торкнутися кінчиками пальців підлоги. Якщо це дається без зусилля, ускладніть завдання - прагніть покласти долоні на підлогу перед ступнями.

8. Лежачи на підлозі, поволі зігніть в колінах ноги. Оберніться, не відриваючи спину від підлоги, наліво, щоб торкнутися колінами підлоги. Те ж саме повторите в іншу сторону. Вправу повторите 10-12 разів в кожну сторону.

9. З положення лежачи на животі, руки уздовж тулуба: підведіть верхню частину тулуба разом з руками. Повернувши голову якомога більше управо, протримайтеся довше в цьому положенні, потім - вліво.

Перший час треба стежити за тим, щоб заняття не викликали відчуття перевтоми, а тільки легку втому. Не робіть вправи механічно, прагніть одержувати задоволення від кожного руху тіла, напруги м'язів. Дихати потрібно плавно, ритмічно і глибоко, краще через ніс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно