Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Закарпатті ВІЛ здебільшого передається статевим шляхом

В Закарпатті ВІЛ здебільшого передається статевим шляхом
"За 10 місяців цього року на Закарпатті зареєстровано 68 нових випадків інфікування ВІЛ. Всього ж на диспансерному обліку перебувають 278 осіб, з них 35 хворі на СНІД. Із загальної кількості близько...

"За 10 місяців цього року на Закарпатті зареєстровано 68 нових випадків інфікування ВІЛ. Всього ж на диспансерному обліку перебувають 278 осіб, з них 35 хворі на СНІД. Із загальної кількості близько 90% інфікувалися статевим шляхом. Найбільш вразлива група - молодь", - про це сьогодні, 26 листопада, в Центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом розповідав головний лікар Іван Миронюк.

ВІДЕО ДНЯ

Іван Миронюк зазначив: "Вважається, що найбільш схильні до ураження жителі великих міст, обласних центрів. Однак на Закарпатті дещо інша ситуація: за рівнем поширення захворювання перше місце в області займають Хуст та Хустський район, далі - Мукачеве і район, тільки потім Ужгород. Здавалося б, гірське населення має бути менш ураженим, ніж міське, однак чисельність хворих у Міжгірському районі більше, ніж в Іршавському ". Спеціаліст пояснює таку закономірність тим, що зазвичай жителі першого району виїжджають на заробітки в західні країни, а з останнього - на східні землі України, Росії, точніше, в регіони з більш високим рівнем поширення цього захворювання.

Щорічно, починаючи з 1988 року, 1 грудня світова спільнота відзначає День боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

Реклама

Напередодні ж організації та установи, що займаються протидією захворюванню, традиційно підводять підсумки роботи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно