Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Американський бізнесмен ошукав закарпатців

Американський бізнесмен ошукав закарпатців
Безпрецедентний випадок трапився у селищі міського типу Воловець. Відомий американський бізнесмен використав місцевий лісокомбінат з метою наживи, після чого зник, залишивши після себе зруйноване...

Безпрецедентний випадок трапився у селищі міського типу Воловець. Відомий американський бізнесмен використав місцевий лісокомбінат з метою наживи, після чого зник, залишивши після себе зруйноване підприємство і чверть сотні працівників, з якими не розрахувалися за роботу.

ВІДЕО ДНЯ

Про те, що вітчизняні чиновники не чисті на руку і періодично запускають її до кишені звичайних українців, знають майже всі. Цей факт уже нікого не дивує, більше того, про їхні махінації та періодичне обдурювання громадян вже давно складають анекдоти. І не дивно, що наші люди краще повірять на слово заокеанському дядькові Сему, ніж нашому Івану. Таку, як стало пізніше відомо, фатальну помилку зробила громада селища міського типу Воловець, яка у кінці 90-х років віддала у постійне користування найкраще бюджетоутворююче підприємство – лісокомбінат.

За розповідями колишнього головного бухгалтера Олени Косач, яка віддала підприємству більше половини свого життя, створений ще у післявоєнні роки лісокомбінат свого часу забезпечував роботою майже тисячу чоловік і приносив непогані доходи. Проблеми почалися в акурат, коли до керма підприємства став закордонний інвестор, громадянин Сполучених Штатів Френк Ньюмен. На початку комбінат дійсно отримав закордонні інвестиції та нове устаткування, проте, як виявилося згодом, у закордонного гостя зовсім не було в планах налагоджувати довготривалі стосунки із волівчанами.

Реклама

Як розповідає Олена Косач, колишній бухгалтер підприємства, метою нового правління, у кишенях якого згодом опинилося 98 відсотків акцій комбінату, було вирубати деревину, переважно бук, шпон із якого дуже цінують італійські виробники меблів, і переправити його за кордон. Коли програму максимум було виконано, роботу комбінату почали поступово призупиняти, а невдоволених скорочувати.

Зараз Воловецьке підприємство боргує своїм колишнім кадрам кому вісім, кому десять, а деяким і по тридцять тисяч гривень. І навіть виграні суди не гарантують їм повернення кровних. Процес розрахунку якимось дивним чином зупинився у кабінетах обласної виконавчої служби. Правий був Шекспір, коли сказав: краще із знайомим злом миритись, ніж втечі до невідомого прагнути.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно