Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чопські митники викрили оборудку на сто тисяч гривень

Чопські митники викрили оборудку на сто тисяч гривень
Чопські митники задокументували порушення митного законодавства, пов’язане з незаконним ввезенням в Україну позашляховика «VOLKSWAGEN TOUAREG», вартістю 110 тисяч гривень. Громадянин Молдови, який...

Чопські митники задокументували порушення митного законодавства, пов’язане з незаконним ввезенням в Україну позашляховика «VOLKSWAGEN TOUAREG», вартістю 110 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Громадянин Молдови, який повертався з Італії транзитом через територію України додому, у зоні митного поста «Тиса» припаркував свій джип марки «VOLKSWAGEN TOUAREG» у спрощену смугу контролю – «зелений коридор» та надав інспекторам свідоцтво про реєстрацію даного автомобіля номерними знаками Республіки Молдова. Однак, під час здійснення митних формальностей було встановлено, що даний транспортний засіб перетинав інший пункт пропуску на українсько-молдовському кордоні під цим же реєстраційним номерним знаком, але з іншим VIN-кодом та під керуванням господарки - громадянки Молдови. Аби з’ясувати усі обставини та правомірність переміщення автівки, Чопська митниця направила терміновий запит до правоохоронного Департаменту Митної служби при Міністерстві Фінансів Республіки Молдова.

Отримана офіційна відповідь підтвердила підозри митників – реєстраційний номер належить громадянці Молдови, свідоцтво видано на інший автомобіль марки «FORD» під іншим реєстраційним номерним знаком. А от позашляховик «VOLKSWAGEN TOUAREG» із вказаним VIN-кодом взагалі не числиться в Державному реєстрі транспортних засобів в Республіці Молдова.

Реклама

Пізніше Ужгородська служба з експертного забезпечення митних органів Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи надіслала висновок, що надане громадянином Молдови свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу містить ознаки підробки (шляхом часткового виготовлення фальшивого документу).

Тож, за надання митному органу неправдивих відомостей щодо реєстраційних номерного знаку та документу на автомобіль, що є підставою для переміщення іншого транспортного засобу, відносно молдаванина складено протокол про порушення митних правил за ст.483 ч.1 МКУ. Незаконний позашляховик, 2004 року випуску, ціною у 109 857 гривень вилучено до рішення суду.

Реклама

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно