Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорське громадянство можна буде "купити" за 250 тисяч євро?

Угорське громадянство можна буде "купити" за 250 тисяч євро?
Угорщина збирається надавати дозвіл на проживання, а в майбутньому – і громадянство тим іноземцям, які придбають угорські державні облігації на 250 тис євро. Відповідний законопроект, підготовлений...

Угорщина збирається надавати дозвіл на проживання, а в майбутньому – і громадянство тим іноземцям, які придбають угорські державні облігації на 250 тис євро. Відповідний законопроект, підготовлений правлячою партією Фідес, вже внесений на розгляд законодавчого органу країни.

ВІДЕО ДНЯ

За допомогою такого механізму влади Угорщини збираються залучити додаткові фінанси для погашення заборгованостей за облігаціями на суму в мільярди євро, термін яких минає в найближчі кілька років.

"Мета зміни законодавства – створити в Угорщині інститут виду на проживання для інвесторів, – йдеться в заяві авторів проекту закону. – Пропонується ув'язати питання про отримання громадянства з купівлею облігацій для того, щоб допомогти державі залучити фінансування".

Реклама

Будапешт зараз знаходиться в процесі переговорів з приводу кредитів з МВФ. Тим не менш, ця організація очікує від уряду Угорщини жорстких заходів бюджетної економії, на які влада йти не хоче. У зв'язку з цим аналітики впевнені, що шанси на отримання Угорщиною кредитів Фонду не перевищують 50%.

У свою чергу, автори законопроекту очікують, що подібний привілей виявиться привабливим для багатьох жителів країн,що швидко розвиваються, насамперед – Китаю.

Реклама

"Китайці неодноразово давали зрозуміти, що ми повинні створити стимули для їх інвестицій в Угорщину, – зазначив один з авторів законопроекту, депутат парламенту від партії Фідес Мігай Бабак. – Якщо людина стане угорським громадянином, то матиме більше можливостей для інвестицій. Умовою для отримання права на пільговий розгляд (заяви на громадянство) є купівля облігацій на 250 тисяч євро з п'ятирічним терміном погашення. Таким чином ми можемо залучити капітали так званого "третього світу" і допомогти державі скоротити її борг", – переконаний депутат.

Варто зазначити, що Угорщина є країною-членом ЄС, тому власники її громадянства не тільки можуть подорожувати без візи по Європі і США, але і працювати, а також вести бізнес без обмежень в країнах Євросоюзу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно